På lördagen drog Elitserien powered by MATCHi igång med fyra matcher på damsidan. I grupp A gjorde Påvelunds TBK elitseriedebut hemma mot Växjö TS. Det gick till matchtiebreak i dubbel men Påvelund vann stabilt i singlarna och totalt med 4-0.
Regerande mästarna Enskede LTK tog emot Lidköpings TK och vann med 4-0 där gästerna tog den inledande dubbeln till ett matchtiebreak. I övrigt var Enskede LTK numret större.

I grupp B var det hett skånederby mellan Fair Play TK och Helsingborgs TK. Hemmalaget tog ledningen med 2-0, men efter pausen kunde Caijsa Hennemann vinna förstasingeln mot Dea Herdzelas. Det blev en jämn match mellan Jacqueline Cabaj Awad och Tilda Hessleryd där den mer rutinerade ”Jackie” kunde vinna till slut med 7-6, 6-4 och alla poängen gick till Fair Play TK.
– Jättekul att spela och extra kul att få avgöra i debuten. Slarvigt spel av mig i början av andra set. Jag tappade serven direkt men kämpade mig tillbaka, säger Jacqueline Cabaj Awad till Fair Play TK:s hemsida.
Den andra matchen mellan GLTK och Upsala TK blev också en jämn historia. Det stod 1-1 efter dubbeln och tredjesingeln när Julita Saner och Julia Lövqvist kunde vinna båda singlarna för sitt Upsala TK. 

Grupp A

Enskede LTK – Lidköpings TK 4-0
Påvelunds TBK – Växjö TS 4-0

Grupp B

Fair Play TK – Helsingborgs TK 3-1
GLTK – Upsala TK 1-3