Fair Play TK vann grundserien förra året, två poäng före Solna TK och Salk. I finalen var det Solna TK som vann SM-guldet, för första gången i klubbens historia, efter 4-2 mot Fair Play TK.

Karl Friberg och Solna TK har siktet inställt på ny SM-final. Foto: Emil Langvad / Bildbyrån

Karl Friberg är en av spelarna som är kvar i Solna TK. Han och laget siktar högt även i år.
– Jag tycker att vi har ett bra lag i år. Vi vann förra året och vi har chansen att göra det igen, men det kommer bli tufft. Det är ett tufft schema med många bra lag och jag är taggad för att spela många matcher. Jag tror det står mellan oss och Fair Play, säger Karl Friberg.

Filip Bergevi under förra årets SM-final. Nu är han och Fair Play TK ute efter revansch. Foto: Emil Langvad / Bildbyrån

Även hos fjolårsfinalisten Fair Play TK råder optimism.
– Vi ser väldigt mycket fram emot två veckors intensivt tävlande med tuffa och spännande matcher. Som alltid är det ett getingbo med många lag som kan nå ända fram. Vi har förberett oss väl, är redo för utmaningen och vet att vi kan gå hela vägen, säger coach David Ekerot.

Filip Bergevi är den som har gjort flest elitseriesäsonger i malmölaget.
– Nu toppar vi formen för att avsluta säsongen med en rolig och spännande elitserie. Vi hoppas naturligtvis på ett stort stöd på läktaren i morgon och under resten av våra hemmamatcher, säger Filip Bergevi till klubbens hemsida.

Övriga lag i serien är Salk, GLTK, Lidingö, KLTK, Tabergsdalens TK och Upsala TK. I år gäller det att undvika de två sista platserna eftersom två lag degraderas.
– Jag är otroligt taggad! Jag tror  verkligen att vi kan vara lite luriga igår, Vi har många erfarna och talangfulla, som tillsammans med våra unga och energiska kan bli en riktigt bra kombination, säger Simon Freund i Lidingö LTK.
– Vi ser fram emot serien och hoppas att våra spelare tar sig an matcherna på ett sätt som gör att de utvecklas som tennisspelare. Vi ska som alltid försöka göra våra yttersta på och utanför banan från start till mål, säger Magnus Ennerberg,  coach i KLTK.

Omgång 1 av 7, lördag:

Upsala TK – Salk (11.00)
Solna TK – Lidingö TK (13.00)
Tabergsdalens TK – KLTK (14.00)
Fair Play TK – GLTK (15.00)