Fair Play TK är bäst i landet på damsidan igen. Det blev 3-1 mot trefaldiga mästarna Enskede LTK när SM-finalen avgjordes i Lidingö tennishall på söndagen. 

Fair Plays damer var i sin tolfte SM-final på de 13 senaste åren mot ett Enskede LTK som vunnit guld tre år i rad.
Svenska mästarna kom till spel utan varken Pemra Özgen eller Sarah Beth Grey. I den inledande dubbeln fick 16-åriga debutanten Emina Mulisic chansen tillsammans med rutinerade Paulina Milosavljevic.

Tilda Larsson och Johanne Svendsen visade vägen i dubbeln. Foto: Patrick Bengtsson

På andra sidan nät: Tilda Larsson och danskan Johanne Svendsen som inte gjorde många misstag och kunde vinna 6-2, 6-1.
– Jag och Johanne har spelat många bra dubblar ihop och känner varandra bra som spelare nu. Det var tufft i början av matchen, men vi lyckades fokusera och hålla oss till vårt spel, säger Tilda Larsson som gillar det här med elitserien.
– Den betyder jättemycket! Det är en chans att få representera klubben och spela för sitt lag och spendera mycket tid med lagkamraterna, säger hon. 

Fredrika Runström gjorde åter en stark insats för malmölaget. Foto: Patrick Bengtsson

I tredjesingeln på banan intill drog 16-åriga Fredrika Runström ifrån mot Mathilda Vidgren till 5-0 och vann första set med 6-2. I andra bröt Mathilda direkt och hade 2-0 – men därefter följde fyra raka game för Runström.
– Jag satte servarna, attackerna och spelet flöt på, så det var skönt. Sen fick jag en liten dipp, jag hade lite problem med hennes slice, förklarar Fredrika Runström.

Vid 4-2 bjöd dock Fair Play TK-spelaren på ett dubbelfel och break för Vidgren till 4-3. Sen kom inte fler bjudningar och Fredrika Runström tog de följande gamen och vann andra set med 6-3.
– Det har varit superkul att få vara med i laget den här säsongen och spela och vinna matcher, sa Runström i segerintervjun i MATCHi.tv.

Rebecca Munk Mortensen avgjorde i andrasingeln. Foto: Patrick Bengtsson

2-0 till Fair Play TK som nu hade ena handen på SM-tecknet. Det var efter andrasingeln slut som jublet bröt ut. Rebecca Munk Mortensen släppte bara två game (6-1, 6-1) mot Fanny Norin och saken var klar.

Lisa Zaar ledde matchen mot Martha Matoula och fick segern när Fair Play TK blev klara mästare. Foto: Patrick Bengtsson

I det läget hade Lisa Zaar ledningen med 6-3, 4-1 mot Martha Matoula och den blev aldrig färdigspelad.
– Jag är extremt stolt, vilken resa tjejerna har gjort! Vi pratade om lagkänslan tidigt och den har verkligen funnits där. De yngre spelarna steppade upp från början och alla växte med uppgiften. Efter förra årets snöpliga förlust där vi hade fem matchbollar ville vi verkligen stå där med guldhattarna i år. När de fick kasta om i lagupsttällningen i dag så blev kanske vi lite favoriter och det är inte alltid lätt att bära, säger coach Ulf Persson och tillägger:
– Jag tycker att tredjesingeln är nyckelmatchen i dag där Fredrika som är född 2007 har gjort fantastiska insatser under hela serien. Den segern var viktig för oss. Vi hade ett triumfkort med Rebecca Munk Mortensen som spelat så bra hela vägen. Nu blir det en alkoholfri skumpa och sen ska vi äta något i kväll och förhoppningsvis kan vi ha en riktig segermiddag med grabbarna om de vinner också, som tillägger:
– Jag vill verkligen lyfta fram min kollega Joakim Henriksson, han har betytt otroligt mycket för mig och tjejerna och har en stor del i framgången.

I Enskede var det både besvikelse – och stolthet.
– Vi gjorde vårt bästa även om vi saknade ett par spelare. Fair Play TK var det bättre laget och det är bara att gratulera. Vi är tvåa i Sverige så vi ser det som att vi vann ett silver. Vi vill alltid vinna för SM betyder mycket för oss. SM är det största man kan vinna. Det räckte inte i dag, men jag är stolt ändå, Enskedecoachen Jasmin Galijasevic. 

Med dagens SM-guld tangerar Fair Play TK SALK:s rekord med sju guld på damsidan.

Final, damer: Fair Play TK–Enskede LTK 3–1

Martha Matoula–Lisa Zaar 3–6, 1–4 uppg.
Rebecca Munk Mortensen–Fanny Norin 6–1, 6–1
Fredrika Runström–Mathilda Vidgren 6–2, 6–3
Tilda Larsson/Johanne Svendsen–Paulina Milosavljevic/Ermina Mulisic 6–2, 6–1