Resultaten i femte omgången gör att det nu är upplagt för två riktigt heta matcher i topp- och bottenstriden på måndagen.

Solna TK vann viktiga derbyt mot Salk.

Solna TK och Salk tjuvstartade femte omgången redan på lördagen där Solnalaget vann med klara 6-0.
– Det var en stabil och bra seger. 6-0 ger oss ett bra utgångsläge inför de sista två matcherna och jakten på en finalplats nere i Malmö. Grabbarna gjorde det väldigt bra med tanke på att vi kom hem natten till lördagen från Taberg och spelade dagen därpå, men så har alla lag det någon match och det blir GLTK:s tur i morgon (måndag), säger Filip Prpic. 

Vinsten för Solnalaget innebar tillfällig serieledning på samma poäng som Fair Play TK. Malmölaget återtog dock serieledningen i ensamt majestät på söndagen då omgången fullbordades med tre matcher.

Tabergsdalens TK och Fair Play TK inför söndagens match.

Fair Play TK vann borta mot Tabergsdalens TK efter sex tvåsetsvinster.
– En stabil seger. Grabbarna gjorde jobbet och spelade bra på alla positioner. Kul att Marius (Ruzgas) fick komma in i serien och vinna två matcher, säger Fair Play-lagledaren David Ekerot till Fair Play TK:s hemsida. 

Förlusten för Tabergsdalens TK innebär att laget fortfarande jagar första poängen och tiden börjar rinna ut för smålänningarna som har kvar att möta Upsala TK och Lidingö TK på bortaplan.

Skulle GLTK ta fjärde raka segern och ge Solna TK en kamp om en finalplats? Svaret blev ja. Borta mot KLTK blev det 6-0 där bara förstasingeln gick till matchtiebreak. Markus Eriksson kunde vinna en svängig match mot Sebastian Eriksson med 6-3, 1-6, 10-4.
”Mackan” spelade åter andradubbeln tillsammans med August Gustafson. Mot Sebastian Eriksson och Alexander Watanabe Eriksson blev det 7-6, 6-3.
August Gustafson fick vinna sin första match i singel i elitserien när han slog Anton Stendal med 6-4, 6-4.
– Killarna på förstdubbeln gjorde sitt jobb medan andradubbeln var ”halvrisig”. Det var stabilt totalt sett, säger August Gustafson.

Nu väntar ett högoktanigt möte i Göteborg på måndagen: GLTK mot Solna TK! Där och då kan det möjligen avgöras vem som ta den ena finalplatsen. Salks enda chans är ett oavgjort resultat i Göteborg, men då krävs att laget slår Fair Play TK i Malmö.
Lika spännande blir mötet mellan Lidingö TK och KLTK som båda har två poäng och där KLTK med väldigt liten marginal ligger över nedflyttningsstrecket och Lidingö TK under det samma.
– Vi kom inte riktigt upp i högsta nivå mot ett starkt GLTK. Vi får ladda om inför matchen mot Lidingö TK, säger KLTK-coachen Zack Ohlin.

Igor Sijsling, Upsala TK och Alexander Cozbinov, Lidingö TK.

Upsala TK gav sig själva en nödvändig seger borta mot Lidingö TK med 5-1 och parkerar på femte plats med fyra poäng med två matcher kvar.
– Båda mina matcher var tuffa. Jag hamnade i underläge i set i båda matcherna men lyckades komma tillbaka. Nu ser jag bara fram emot de avslutande matcherna, allt känns bra, säger Igor Sijsling i Upsala TK.
– Det var jämna dubbelmatcher och även i övrigt en tuff match. Jag tror det kommer se bättre ut i morgon, säger Alexander Cozbinov som vann enda matchen (andrasingeln) för Lidingö TK. 

Se matchbilder och intervjuer från femte omgången i spelaren ovan.

Elitserien, herrar: Omgång 5 av 7

Solna TK – Salk 6-0
Lidingö TK – Upsala TK 1-5
Tabergsdalens TK – Fair Play TK 0-6
KLTK – GLTK 0-6

Sjätte omgången, måndag:

Upsala TK – Tabergsdalens TK (12.00)
GLTK – Solna TK (16.45)
Fair Play TK – Salk (17.00)
Lidingö TK –  KLTK (17.00)