Spelarna I elitserien upplever just nu en intensiv period. Spel på fredagskvällen och rätt in i femte omgången på lördagen. Solna TK, Salk och GLTK vann alla sina matcher på fredagen och trion ligger på sex poäng, två poäng bakom Fair Play TK som ingen verkar få stopp på.

Efter förlusten mot Fair Play TK i premiären har GLTK nu tre raka vinster. Hemma mot Upsala TK blev det 4-2 men det var efter en hel del dramatik.

Nicklas Timfjord.

Markus Eriksson och August Gustafson kunde vinna 6-4, 6-4 mot Erik Chvojka och Linus Videhult medan Nicklas Timfjord och Christian Samuelsson föll i en jämn förstadubbel mot Boy Westerhof och Marcel Zimmermann med 7-10 i matchtiebreak.
– Det var tajta matcher. Vi hade 3-1 och jag missade två matchbollar vid 5-4 i andra samtidigt som Markus Eriksson förlorade på förstasingeln. Eftersom vi vunnit två raka och ser chansen till en finalplats så kändes det lite avgörande. Det var riktigt skönt att vi vann, säger Nicklas Timfjord, som vann sin singel mot Marcel Zimmermann med 10-6 i matchtiebreak.

Christian Sisgaard.

I Malmö var det också likaläge efter dubblarna där Lidingös Alexander Cozbinov och Simon Freund vann förstadubbeln mot Frederik Nielsen och Otto Virtanen med 7-6, 6-3. Fair Play TK vann andradubbeln efter Filip Bergevi och Christian Sisgaards 6-1, 6-3 mot Albert Saar och Eric Davidsson.
– Jag och Filip spelar väldigt bra tillsammans. Vi känner varandra bra och har bra kemi, säger danske Christian Sisgaard som har idel segrar tillsammans med Filip Bergevi i årets elitserie.

Efter 1-1 lämnade Fair Play TK inget över för Lidingö TK. Förstasingeln var jämnast där Viktor Durasovic vann mot Simon Freund 7-6, 6-3.
– Jag tycker det är en väldigt bra insats av oss. Även om vi förlorade en dubbel så spelade vi väldigt bra i singlarna. Nu har vi fyra raka segrar och det ser bra ut för oss, konstaterar Christian Sisgaard.

Salk hakar på tåget om en plats i finalen. I derbyt hemma mot KLTK kunde hemmalagets Arvid Nordquist och Simon Yitbarek vinna förstadubbeln mot Sebastian Eriksson och Alexander Watanabe Eriksson med 6-4, 7-6. Andra dubbeln blev en lång kamp där KLTK:s Erik Grevelius och Christopher Norlin fortsätter vinna – den här gången med 6-7, 6-3, 14-12 mot Milos Sekulic och Noa Forste Dinell.
4-2 till Salk till slut, men det var efter stor dramatik.
– Det var en gastkramande tillställning! Det var en väldigt tuff och välspelad match och en härlig stämning från start till mål. Alla sex matcher är väldigt ovissa med momentumsvängningar fram och tillbaka, säger KLTK:s lagledare Magnus Ennerberg.  

Sebastian Eriksson vann en jämn förstasingel mot Arvid Nordquist 7-6, 7-5. På andrasingeln vann Simon Yitbarek mot Sebastian Abboud 6-3, 6-3. Rafael Ymer vann med 5-7, 7-6, 10-5 mot Erik Grevelius och Noa Forste Dinell kunde också vinna i matchtiebreak mot Alexander Watanabe Eriksson: 6-4, 4-6, 10-8.
– Våra killar kämpar så mycket vi kan men Salk var starkast den här gången. Det är bara att gratulera. Det var väldigt kul att se att det är fem juniorer som är fostrade i verksamheterna i Salk och KLTK som får chansen att spela elitserietennis och gör det väldigt bra, säger Ennerberg.

Filip Prpic.

Regerande mästarna har förstås åter final som mål i år. Mot Tabergsdalens TK borta fick laget med sig båda dubblarna även om det satt långt inne i andradubbeln. Filip Prpic och Jonathan Mridha vann mot Jonathan Stenberg och Johan Claesson med 5-7, 6-3, 10-4.
– Jag tycker vi spelade bra även i första set i vår dubbel, men killarna från Taberg var ännu bättre. Vi lyckades vinna i matchtiebreak och det var skönt med 2-0 efter dubblarna, säger Filip Prpic.

Filip Prpic spelade sina första elitseriematcher för Solna TK i år och det blev seger även i singel, mot Jakob Arvidsson-Ehn med 6-2, 6-2.
– Det var riktigt kul att spela singel också och jag tycker att det var stabilt. Det var skönt för då fick vi 4-0. 

Redan på lördagen spelas den femte omgången och för Solna TK väntar möte med Salk.
– Det blir en skön bilresa hem, lite mat i magen och så är vi redo för Salk. Det är derby där vi måste vara på tårna direkt och förhoppningsvis få med ett bra resultat, säger Prpic. 

Se matchbilder och intervjuer från fjärde omgången i spelaren ovan.

Elitserien, herrar: Omgång 4 av 7

GLTK – Upsala TK 4-2
SALK – KLTK 4-2
Tabergsdalens TK – Solna TK 1-5
Fair Play TK – Lidingö TK 5-1

Femte omgången, lördag:

Solna TK – Salk (13.00)
Lidingö TK – Upsala TK (13.00)
Tabergsdalens TK – Fair Play TK (13.00)
KLTK – GLTK (13.30)