Elitserien för damer har hunnit till tredje omgången. Malmölaget Fair Play TK går som tåget och inkasserade på onsdagskvällen tredje raka segern i och med 6-0-vinsten mot skånekollegan Helsingborgs TK.
Efter ställningen 0-5 väntade kvällens mest dramatiska match mellan HTK:s rutinerade danska Karina Jacobsgaard och Ida Jarlskog i Fair Play. Efter 1-1 i set avgjorde matchen först vid 15-13 till Jarlskog.
– Jag har inte spelat så många matcher på senare tid så det började lite nervöst. Jag hade 3-0 i andra set, jag började tänka efter för mycket och släppte in henne i matchen. Även om vi ledde lagmatchen med 5-0 så betyder varje match för mig enormt mycket. Jag vill göra en bra individuell insats så för mig blir det mycket känslor involverade. Man vill så klart vinna när hela laget står och stöttar en, säger en glad Ida Jarlskog, som även vann dubbeln tillsammans med Kajsa Rinaldo Persson.

Se inslaget från Olympiahallen i Helsingborg här, som även innehåller intervjuer med Cornelia Lister och tränarna Mervana Jugic-Salkic (Fair Play) och Mattias Arvidsson (HTK):

I Uppsala tog hemmalaget Upsala TK en viktig seger mot SALK med 4-2. Fanny Östlund och Julita Sanér vann sin dubbel och även sina respektive singelmatcher.

Näsbyparks TK tog en femetta borta mot Tabergsdalens TK efter att Johanna Ström/Erica Helbe och Anette Munozova/Wilma Bergqvist vunnit de inledande dubblarna. Olivia Bjursten i hemmalaget bröt mönstret med kvällens enda hemmavinst.

Den fjärde matchen spelades mellan Enskede LTK och GLTK och slutade oavgjort 3-3. Bortalaget fick en flygande start med seger i dubblarna för Marina Yudanov/Matylda Burylo och Hedda Gurholt/Vanessa Widell-Ersöz. Därefter vann alltså Enskede tre av de fyra singelmatcherna.