Sjunde raka segern på lika många omgångar. Full pott, serieseger och SM-final på hemmaplan – mot Upsala TK. Klart att det är mungiporna uppåt i Fair Play Tennisklubb vars herrlag också är klara för SM-final på Fair Play Stadion.

Inför sista omgången stod den andra finalplatsen mellan Upsala TK och Helsingborgs TK. Det blev Uppsalatjejerna som knep den efter 6-0 mot Tabergsdalen på bortaplan. Fanny Östlund ger en liten förklaring till succén för Upsala TK:
– Vi har haft bättre lagsammanhållning än någonsin och hållit oss någorlunda skadefria. Vi har fått bra start på matcherna genom fler dubbelvinster än tidigare år, säger hon.

Upsalagänget som ser fram emot lördagens final. Foto: Upsala Tennisklubbs Facebooksida

Upsala TK var i final 2017 och vann brons 2018. Nu väntar Fair Play TK på bortaplan.
Fanny Östlund inser att det kommer bli en svår uppgift, men siktar på seger.
– Det blir såklart en väldigt tuff match mot Fair Play. Vi UTK-damer har aldrig slagit dem tidigare, men i år siktar vi på guldet. Vi måste spela på topp i alla matcher, men jag tycker absolut vi har bra chans, säger Fanny som direkt efter finalen på lördag åker till Kairo på söndag för spel i två $15 000-tävlingar på grus.

För redan finalklara Fair Play väntade GLTK på hemmaplan i sista omgången – en match som hemmalaget vann med 6-0.
Kajsa Rinaldo Persson som nu har 12-0 i facit i elitserien den här säsongen, släppte inte något game mot Vanessa Widell-Ersöz.
Det gjorde inte heller Cornelia Lister mot Marina Yudanov.

Cornelia Lister längtar till finalen. Foto: Fair Plays instagram.

– Jag har spelat bättre och bättre för varje match. Nu hoppas jag toppa formen till finalen. Hela laget har spelat fantastiskt bra hela serien. Det ska bli grymt kul att spela final på hemmaplan, säger Cornelia Lister till klubbens hemsida.

GLTK:s Matylda Burylo gav Frida Bostrand en rejäl match, men fick se sig besegrad med 6-3, 4-6, 2-10.
I sista machen vann Ida Jarlskog mot Hanna Gurholt med 6-2, 7-5.

Hos Helsingborgs TK levde hoppet om ännu en SM-final inför sista omgången. Eftersom Upsala TK vann räckte dock inte 5-1-segern hemma mot Enskede LTK. Ana Vrljic, som lyckades slå Rebecca Peterson i förra omgången, tog Enskedes enda seger i den här matchen genom vinsten mot Melis Yasar med 6-3, 6-4. I övrigt var det övertygande segrar för helsingborgstjejerna.

Näsbypark gör Tabergsdalen sällskap till division 1 nästa säsong. I sista matchen borta mot SALK blev det förlust med 0-6 även om matcherna var jämnare än resultat visar. Fem av matcherna på måndagskvällen gick till tiebreak, men till slut kunde Mirjam Björklund & Co vinna och befästa fjärdeplatsen i sluttabellen.

SM-finalen spelas på Fair Play Tennisklubb på Erikslustvägen i Malmö nu på lördag med start klockan 14.00.

Resultaten (klicka för matchfakta):

Fair Play-GLTK 6-0
Helsingborg-Enskede 5-1
Tabersdalen-Upsala 0-6
SALK-Näsbypark 6-0

Se sluttabellen här!