Restriktionerna som regeringen informerade om i veckan träder i kraft idag, den 23 december, och påverkar regionens tävlingar. Restriktionerna gäller initialt t.o.m. 16 januari.

För tävlingar gäller:

Matcher, tävlingar och seriematcher som kan genomföras:

  • Seriematcher i STL, regionalt seriespel.
  • Klubbmästerskap och andra klubbtävlingar som enbart riktar sig till spelare från den egna föreningen.
  • SO Tour-tävlingar.
  • Vintertouren (vänder sig till yrkesmässigt utövande).

Tävlingar som INTE kan genomföras:

  • Tävlingar som riktar sig till spelare från två eller flera föreningar.
  • Internationella juniortävlingar.
  • Regionmästerskap.

För göteborgstennisen betyder detta att Mölndals Tennis Open, Partille Open och Veteran-RM ställs in.

När det gäller fritidsaktiviteter som inte är tävling meddelar Folkhälsomyndigheten:

Det är viktigt att barns och ungas vardagsaktiviteter såsom träningar, övningar och liknande träffar i den egna föreningen fortsatt bedrivs. Även enstaka matcher, endagstävlingar, seriespel, föreställningar och liknande kan fortsatt genomföras, förutsatt att deltagarna är symtomfria, för att främja barns och ungas fritidsaktiviteter och fysisk aktivitet. Av de nya allmänna råden som gäller från 23 december 2021 framgår däremot att det inte är lämpligt med cuper, läger eller andra större aktiviteter inomhus som blandar många deltagare som annars inte träffas (gäller mellan den 23 december 2021 till och med den 16 januari 2022).

SvTF Göteborg anser att Små Lirares tennisträningar fortsatt kan genomföras då de syftar till att främja barns och ungas fritidsaktiviteter och fysiska aktivitet. Samtliga deltagare i Små Lirare deltar regelbundet i SO-tourer och/eller regionalt seriespel vilket även det får arrangeras. Deltagarantalet vid tennisträffarna är begränsat till fyra spelare per tennisbana och sociala sidoaktiviteter utgår.