Även lottningen till dubbellottningen är klar inför BNP Paribas Nordic Open (Stockholm Open) med flera svenskhopp i startfältet. Förutom sverigeettan André Göransson som spelar i par med Nicolas Barrientos från Colombia finns två helsvenska dubbelpar; Filip Bergevi och Leo Borg och så Karl Friberg och Jonathan Mridha. Argentinska paret Maximo Gonzalez (11:a på ATP) och världsnian Andres Molteni är förstaseedade.
– Det är ett starkt startfält! Det finns väldigt många bra par i tävlingen, så den som vinner kommer få göra ett bra jobb. För egen del har jag tränat på bra förra och denna veckan. Jag har haft några skavanker senaste veckorna vilket gjort att jag inte spelat så många tävlingar. Förhoppningsvis känner jag inget av det den här veckan, säger André Göransson.

Han bildar par med Nicolas Barrientos precis som under US Open där de var ytterst nära att nå åttondelsfinalen.
– Nicolas är den partner jag spelat med ett tag nu. Det är en bra kille och vi kommer bra överens. Det ska bli intressant att se vad vi kan uträtta i Stockholm tillsammans. 

André Göransson Foto: Michael Campanella / Bildbyrån

När André ska minnas tillbaka på tävlingen i Stockholm så blir det ett från den unga karriären.
– Jag hade precis vunnit masters för tolvåringar 2006 och bodde på hotell med brorsan Tim som tränade i Stockholm då. Vi såg alla matcher i tävlingen och höjdpunkten var när Pim-Pim (Joachim Johansson) slog Rafael Nadal. Det var speciellt.

André Göransson och Nicolas Barrientos har lottats mot Lorenzo Sonego och Andrea Vavassori i Stockholm.
– Vavassori känner jag väl men Lorenzo Sonego har jag aldrig mött, men han kan spela riktigt bra tennis. Det blir en tuff första omgång, men alla matcher här blir tuffa så det spelar egentligen ingen roll vem man möter.