Fanny Östlund hade tre anledningar att fira i Båstad på torsdagen; Vinst i singel och dubbel och så 25-årsdag på det.

Det blir minst en svenska i semifinal i singel i $25 000 i Båstad. Kompisarna Fanny Östlund (USIF) och Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) vann båda sina matcher och möts i den ena kvartsfinalen.
– Det blir jättespännande i morgon. Jag är taggad även om det känns speciellt att möta en så nära vän som man känner utan och innan. Det blir i alla fall minst en svenska i semifinal och en i dubbel. Jag ska ut och köra och ha kul bara, säger Fanny Östlund.
– Det ska bli jätteroligt att möta Fanny. Hon är min bästa vän. Det kommer bli en bra match och en match jag ser fram mot. Självklart kommer jag gå in och göra allt jag kan för att vinna. Det vi vet är att vi har en svenska i semi, så nu kör vi, säger Caijsa Hennemann.

Även Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK) hade chansen att nå kvarten, men föll mot förstaseedade turkiskan Ipek Oz 2-6, 1-6.
Fanny Östlund vann sin kvartsfinal mot andraseedade Indy De Vroome från Nederländerna med 6-2, 6-3.
– Jag är väldigt nöjd med dagens matcher, det var stabilt i både singel och dubbel där det blev seger i raka set. Jag hade bra koll hur hon ville spela samtidigt som hade hade en bra plan från början. Jag körde på den hela matchen. I dubbel tog jag och min fransyska till partner (Julie Belgrave) en snabb ledning och sedan öste vi bara på. 

Dubbelmatchen mot Helsingborgs TK-spelarna Linea Bajraliu och Tilda Hessleryd slutade 6-2, 6-2.

Caijsa Hennemann vände och vann i sin kvartsfinal mot tyskan Anna Gabric 2-6, 6-3, 6-2.
– Jag spelade inte dåligt i första set, det var mer hon som fick använda sina styrkor och vara bak i plan där hon trivs. I andra set kunde jag rycka mer i spelet. Jag insåg vad hennes svagheter var och började komma in innanför skallen på henne och plötsligt blev det en helt annan match. Jag är riktigt nöjd med hur jag lyckades vända den matchen, säger Caijsa Hennemann. 

I fredagens dubbelsemifinaler ställs Fanny Östlund och Julie Belgrave mot svenskorna June Björk (Trollbäckens TK) och Julita Saner (Upsala TK) som fick walk over i kvartsfinalen. Caijsa Hennemann och Mona Barthel möter brittiskorna Emily Appleton och Ali Collins.