Caijsa Hennemann föll i semifinalen i singel men fick jubla något senare då hon vann dubbeltiteln i $25 000 i Båstad.

Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) var enda svenska när det vankades semifinaler i Båstad på lördagen. Tredjeseedade Irina Khromacheva blev dock en för tuff motståndare den här gången och Caijsa fick se sig besegrad med 1-6, 3-6.
– Det var en tuff semi idag. Min motståndare spelade snabbt och bra taktiskt och var mycket bättre än jag i dag. Jag är inte alls nöjd med min egna insats men det var skönt att få avsluta dagen med en dubbeltitel. 

Just det, Caijsa fick ju en chans till. Tillsammans med Mona Barthel blev det vinst mot kompisen Fanny Östlund (USIF) och Julia Belgraver i dubbelfinalen med 6-1, 6-4.
– Jag tycker vi spelade stabilt genom hela matchen. Vi var lite illa ute i andra set med underläge 0-3, men  vi behöll bra energi och lyckades vända och vinna 6-4. Jättekul att spela med Mona och extra kul att vinna på hemmaplan.

Detta var Caijsa Hennemanns femte dubbeltitel i en 25:a, sedan tidigare har hon en singeltitel på samma nivå. Nya chanser kommer redan nästa vecka i Varberg och därefter Ystad där den tredje svenska ”25:an” spelas.

I söndagens singelfinal i Båstad möts Ipek Oz och Irina Khromacheva.