Det blev dessvärre idel svenska förluster i Good to Great Challenger i Danderyd på tisdagen. Leo Borg (Djursholms TK) och Max Dahlin (Påvelunds TBK) – som fick wild cards – mötte betydligt högre rankade spelare och gjorde goda insatser på den här nivån.
Max Dahlin fick chansen i kvalet till ATP-tävlingen i Båstad i somras, men hade aldrig spelat en challengertävling.
I Danderyd ställdes han mot 152-rankade Jakub Mensik och svarade upp bra i duellerna.
– I vissa delar kändes det snabbare och mer intensivt, men ändå inte så långt bort från futuretouren där jag normalt spelar. Det kändes ändå hyfsat nära, säger Max i klippet nedan.

 

Jakub Mensik vann till slut med 6-2, 7-6(3). Vid ställningen 3-3 i andra set hade Max Dahlin 40-0 i tjeckens serve.
– Hade jag fått med mig det så hade det varit kul att se vad som hade hänt. Han är bra i de viktiga lägena vilket man såg i tiebreaket. Det här var inte den bästa insatsen från min sida, säger 17-åringen självkritiskt.

Tidigare under dagen tog sig tidigare världssjuan David Goffin vidare. Hans landsman Gauthier Onclin – rankad 227:a – ställdes mot hemmahoppet, 380-rankade Leo Borg.
Leo startade på allra bästa sätt och storspelade sig fram till setvinst 6-2.
– Jag hade min game plan och gjorde det jag skulle. Tyvärr gick jag ner mig i tempot och direkt kom han igång och jag kom inte riktigt tillbaka igen.

 

Vid 4-4 i andra set hade Leo Borg 40-0 och tre breakchanser – precis som Max Dahlin i sin match. 
– När man missar den chansen måste man släppa det. Det satt väl kvar lite för länge i huvudet vilket han tog till vara på, säger Leo som ändå kan ta med sig mycket positivt från matchen.
– När jag väl spelar mitt spel så har jag den här nivån. Jag kan stressa motståndaren mycket, men lyckas inte stänga matchen.

Karl Friberg (Solna TK) och Henrik Bladelius (Påvelunds TBK) som tillvardags tränar på just GTG föll i dubbeln mot Maximilian Neuchrist och Denis Yevseyev med 5-7, 1-6.
På onsdagen spelar Karl Friberg sin första singelmatch i tävlingen. Han möter 228-rankade Denis Yevseyev från Kazakstan.
Leo Borg och Max Dahlin möter N.Sriram Balaji och Andre Begemann i dubbelturneringen.