Markus Eriksson gav Sverige ledningen med 2-0. Foto: Patrick Bengtsson

Sverige har tagit ledningen med 2-0 i Davis Cup-mötet med Israel efter två starka insatser inför en entusiastisk publik i Kungl. Tennishallen.
Först ut på fredagskvällen var Mikael Ymer som vann i två set mot Edan Leshem, 6-3, 7-5. Sverigeettan gick ut starkt och hade ledningen med 4-0 efter drygt tio minuter.
– Jag kom ut med högt tempo och höll mig till min matchplan. Jag tycker att jag höll en jämn nivå genom hela matchen.

Mikael Ymer svarade upp till förväntningarna och gav Sverige ledningen med 1-0. Foto: Patrick Bengtsson

Mikael Ymer har hunnit samla på sig en hel del rutin av Davis Cup. Det här var första gången han kom till en match som etta i laget.
– För mig finns det inget ankare i ett lag. Det här är ett lagspel där alla hjälper till på sitt sätt. Det känns skönt att vinna tillsammans.

1-0 till Sverige och Markus Eriksson, som visat fin form på sistone, ställdes mot Israels etta Dudi Sela. Första set gick till tiebreak där Eriksson vann med 8-6. I andra var det inget snack om saken, 6-0 till “Mackan” och Sveriges 2-0-ledning var ett faktum.
– Det blev ett fysiskt första set där spelet gick fram och tillbaka. Han vet att jag är fysisk stark och jag märkte direkt i andra set att han började gå ner sig när jag vann första gamet, säger Markus som värderar segern bland det största som han varit med om.

Dudi Sela, rankad 146:a i världen, hade ingen chans mot Markus Eriksson som spelade sin livs tennis. Foto: Patrick Bengtsson

Kapten Johan Hedsberg njöt från bänken och ser nu fram emot lördagens dubbel med Markus Eriksson och André Göransson.
– Dagens insatser är jättebra på alla sätt och vis. När det gäller Markus Erikssons dubbla matcher på lördagen, om det kommer krävas, så är jag övertygad om att han kommer orka. Jag har stort förtroende för honom för han är så fysiskt stark. Vi har andra alternativ också, så vi får fundera lite till i morgon.

Lördagens dubbelmatch startar klockan 14 och tipset till alla som tar sig till Kungl. Tennishallen är att komma i tid. Fredagens matcher lockade närmare tusen åskådare och mycket tyder på att det blir minst lika många under lördagen.

Se film från dagens matcher senare!

All fakta från matchen här!

Köp biljett här!