Helsingborg Arena blir spelplats för Davis Cup-kvalet mot Brasilien 2-3 februari nästa år. Segraren kvalificerar sig för slutspelet i tennisens lag-VM: Davis Cup Finals.

Helsingborg har stått värd för flera dam- och herrlandskamper i tennis genom åren. Davis Cup-laget har spelat fem landskamper i Helsingborg – och vunnit samtliga, varav den senaste 2022. Brasilienmatchen spelas på hardcourt i Helsingborg Arena, som rymmer 4 500 åskådare.

Davis Cup är tennisens lag-VM på herrsidan och sportvärldens största årligen återkommande lagtävling med över 150 deltagande nationer. Sedan 2019 spelas elitdivisionen i ett nytt VM-format med ett säsongsavslutande slutspel: Davis Cup Finals.
– Fantastiskt roligt att Davis Cup är tillbaka i Helsingborg. Det kommer att bli en tuff match mot Brasilien som är ett starkt motstånd. Vi hoppas på mycket hemmapublik på läktarna – med deras stöd har vi bra chans att kvalificera oss till slutspelet för fjärde året i rad, säger Sveriges nya Davis Cup-kapten Simon Aspelin.

Många kringaktiviteter utlovas i arenan under matchhelgen. Arkivfoto: Johan Lilja

Arenachef Charlie Fält, Helsingborg Arena:
– Att Davis Cup återvänder till oss på Helsingborg Arena är mycket glädjande! Vi ser framför oss att vi tillsammans med publik och det Svenska Tennisförbundet skapar de bästa förutsättningarna för det svenska Davis Cup-laget att vinna matchen mot Brasilien, säger han.

Landskampen består av fyra singelmatcher och en dubbel, samtliga spelas i bäst av tre set.
Vid svensk vinst väntar spel i höstens Davis Cup Finals där 16 nationer deltar: 12 kvalvinnare, de två finalisterna från årets turnering (Italien och Australien) samt Spanien och Storbritannien som tilldelats varsitt wildcard. Vid förlust väntar spel i playoff-spel i september.

Biljetter till landskampen släpps till försäljning onsdagen den 13 december på https://hbgarena.se/