I dag, fredag, öppnade biljettförsäljningen till Davis Cup-matchen mellan Sverige och Indien i Kungl. Tennishallen i Stockholm 14-15 september. Fram till nationaldagen den 6 juni gäller ”Early bird” som innebär att alla som köper biljett får en Sverige-t-shirt.
– Vi har 500 stycken så det är först till kvarn som gäller bland de som köper biljett till någon av dagarna, säger Sebastian Dorling, SvTF:s biljettansvarige för arrangemanget.

Hur stor rusning brukar det vara efter biljetter till DC-matcherna?
– Brukar vara stor försäljning i början, inte minst när vi har erbjudanden som nu. Vi hoppas sälja slut på de runt 2 500 biljetter som kommer finnas till försäljning.

På fredagen öppnas det även upp för klubberbjudande som är ett stående koncept i sammanhanget. När Sverige spelade i Helsingborg senast arrangerade flera klubbar, däribland Kungsbacka TK, och även en region (SvTF Öst) en DC-resa.
– Det finns lite olika varianter här. Klubbarna kan välja att sälja biljetter på sin hemsida och sociala medie där klubben får 25 provision på de sålda biljetterna till sina medlemmar. Man kan som sagt också arrangera en klubbresa där man köper x antal biljetter och sitter tillsammans och då får man 25 procents rabatt på priset. Klubben får då också en signerad affisch och sin klubblogo i programbladet. Klubbar som gjort detta tidigare har sagt att det ger mycket att göra något tillsammans med medlemmarna.

Mycket står på spel i Davis Cup-matchen helgen den 14-15 september. Segraren mellan Sverige och Indien kvalificerar sig för nästa års Davis Cup Qualifiers. Som vanligt kräver arrangemanget en stor organisation för att allt ska fungera.
– Vi öppnade funktionärsansökan för en vecka sedan och vi har redan fått 30 ansökningar. Vi behöver dock vara totalt cirka 100 stycken som hjälper till. Det är banservice, bollkallar, chaufförer läktar-och entrevärdar. Det brukar vara väldigt givande för de som är med. De får nära till all action och de kommer nära spelarna och organisationen. De som är funktionärer får kläder och mat, säger Sebastian Dorling.