Kvalet i Kungens Kanna & Drottningens Pris har avverkats i Kungl. Tennishallen i helgen. På måndagen klockan 10.30 startar huvudturneringen med ett stort gäng svenska spelare i spel.

Joel Helmersson, Helsingborgs TK, Carl Ackered, Salk och John Björksund, KLTK är med som ledare och stöttar de svenska spelarna i tävlingarna som harsuperkategori-status på Tennis Europe-touren med många av de bästa 14-åringarna i världen. 

Turneringen, som har superkategori-status på Tennis Europe-touren, lockar årligen flera av Europas och världens bästa 14-åringar till Stockholm.
– Vi är laddade för en grym tävling. Vi är ett stort gäng svenskar på plats som ska få testa att spela på den högsta nivån för U14 i Europa U14. Vi hoppas kunna skapa stor motivation för våra juniorer efter tävlingens slut, säger John Björksund.

Hur är det att vara med som ledare?
– Det är en rolig vecka för oss svenska coacher som får knyta kontakter med kollegor i andra länder och få höra hur de jobbar för att göra sina juniorer till så bra tennisspelare som möjligt. Det är under dessa tävlingar som vi har möjlighet att utvecklas mycket både genom andra coacher och få se hur nivån ligger till.

Kungens Kanna & Drottningens Pris spelas 29 oktober – 5 november och är ett samarrangemang mellan Svenska Tennisförbundet och KLTK.