Nordens största Tennis Europe-tävling Kungens Kanna & Drottningens Pris (Super Category) är färdigspelad. Det blev tjeckisk seger på flicksidan genom Jana Kovackova och på pojksidan segrade rumänen Andrei Radu. Flera svenskar fick bra matcher under hela veckan tack vare bonuslottningen där Sveriges högst TE-rankade 14-åring på pojksidan – William Repakis, Upsala TK – vann pojkklassen på lördagen. Han slog Daniel Turcan från Moldavien i finalen med 6-2, 6-2.
– Det kändes bra, jag tycker att jag spelat bra under veckan. Det har blivit många matcher, så nu blir det hem och vila innan ITF-tävlingen i Sundsvall om en vecka, säger William i inslaget nedan.

Juniorlandslagstränare Carl Ackered har liksom flera svenska klubb- och akademitränare varit på plats under hela veckan. Snart väntar U13-läger i Sundsvall innan det är dags för inne-SM i början av april.
– Det blev ett kul avslut med Reopakis som vann Bonus draw. Flera svenskar var med i slutomgångarna medan det var tuffare i huvudlottningarna. Detta är en av de största turneringarna och det har varit väldigt hög klass på de bästa spelarna. Därför är det viktigt att våra spelare får känna att de inte är mil ifrån och samtidigt veta vad som krävs när man kommer tillbaka i sina hemmamiljöer, säger Ackered.

Tidigare i veckan träffade tennis.se Amina Honic, Fair Play TK, som gick till semifinal (se inslaget ovan som också innehåller ett par svenska tränare).

Noterbart är att Grace Bernstein, KLTK/GTG och Filippa Eckersten, Svedala TK, gick till andra omgången i singel i huvudtävlingen och att – förutom nämnda spelare ovan – även Agnes Lagerqvist, Växjö TS och Nicole Saidizand, RQT/Stora Wäsby TK, var framme i kvarten i Bonus Draw.

När det gäller internationella tävlingar på hemmaplan har huvudlottningen i ITF J30 I Kramfors startat på måndagen. Om en vecka är det dags för ITF J30 i Sundsvall.