Grattis till Rebecca Malmström, KLTK (till höger på bilden ovan) och Patrik Munkhammar, Nynäshamns TK som vann singeltitlarna i ITF J60-tävlingen i Båstad på lördagen.
Rebecca gick till final via 4-6, 6-1, 7-5 i semifinalen mot tyskan Sophie Triquart. I finalen blev det vinst mot Louise Ternström, Näsbyparks TK, med 6-4, 6-4.
– Det var lite finalnerver från båda sidor, men jag är glad att jag kunde fokusera på det jag skulle göra och på mitt egna spel. Överlag har jag känt mig stabil både spelmässigt och mentalt under hela tävlingen, säger Rebecca som därmed tog sin första ITF-titel på juniortouren.
– Eftersom det är min första ITF juniortitel i singel så är det klart att jag rankar den här vinsten högt. Extra kul att vinna den på hemmaplan, säger Rebecca.

Vad händer närmast för din del tävlingsmässigt i sommar?
– Nu den kommande veckan ska jag spela Corem här i Båstad för att veckan därpå åka till Tjecken och spela en J200-tävling. Därefter fortsätter tävlandet internationellt under sommaren med ett antal ITF-tävlingar.

Patrik Munkhammar (till vänster) tog sig till final efter vinst i semifinalen mot Arturs Zagars, Lettland 7-5, 7-5. Även här blev det svenskmöte i finalen där Patrik slog Tom Noltorp, Fair Play TK med 6-3, 7-6(5).
– Finalen var jämn och det var mycket bra spel. I dag var jag snäppet bättre men Tom är en riktig krigare. Det tog mig sex matchbollar att stänga matchen i tiebreak, säger Patrik.

Hur rankar du den här titeln?
– Den här titeln är speciell då det är på hemmaplan. Det är min andra J60-titel i singel.

Vad väntar närmast?
– Härnäst väntar lite juniortävlingar, Sommartourtävlingar och träning.

SALK-tjejerna Alexandra Lindqvist och Nora Louko (till höger) vann dubbeltiteln i J60-tävlingen i Båstad efter vinsten i en dramatisk final mot finskorna Ilona Haavisto och Nuppu Palm 5-7, 6-3, 13-11. 

Patrik Munkhammar, Nynäshamns TK och Tom Noltorp, Fair Play TK (till vänster) vann dubbeltiteln på pojksidan. Det blev 6-4, 6-2 i finalen mot Victor Rydén, MIK Tennis och Arturs Zagars, Lettland.