Det har gått snart tre veckor efter Sveriges vinst mot Bosnien-Hercegovina i Davis Cup Qualifiers i Stockholm. Avancemanget betyder att Sverige är klart för slutspelet för tredje året i rad.
I september väntar gruppspel och i november gör slutligen åtta lag upp om titeln där Kanada är regerande mästare.

Vi spolar tillbaka knappt tre veckor och intervjun med Mikael Ymer direkt efter avancemanget. 
– För mig betyder det hela världen verkligen. Det var väldigt många unga här, det var slutsålt så jag antar att det betyder mycket för folket. Ungarna är väldigt nyfikna, de var på mina träningar innan tävlingen och ställde frågor. Sen betyder det mycket ekonomiskt. Förbundet har startat en fond där man lagt in tre miljoner kronor som jag tror kan hjälpa nästa generation. Jag tror detta är positivt för tennisen, sa Mikael Ymer då.

Christer Sjöö, generalsekreterare på Svenska Tennisförbundet, skriver under på betydelsen av att Sverige åter är en av de 16 främsta nationerna i världen.
– DC-lagets framgångar är fantastiska och leder till att intresset för tennissporten ökar samtidigt som det bygger självförtroende och skapar förutsättningar för nästa generation, säger han.

Inom några veckor vet vi vilka spelorterna för gruppspelet i Davis Cup Finals blir och vilka lag Sverige får möta i september.