Elias Ymer var tillbaka i favoritturneringen Stockholm Open på tisdagskvällen. Inför storpublik såg han ut att gå mot seger i första set, men föll i ett jämnt tiebreak.
– Det är synd att jag förlorade för detta är favorittävlingen. Jag älskar att spela här. Jag måste ändå se det positivt, att armen är bra igen, men självklart borde jag vunnit första set, säger Elias och fortsätter:
– Jag är en vinnarskalle så jag kan inte stå här och vara nöjd. Jag hade ändå trippelbreak i första set. Jag får titta över lång tid och detta är första matchen sedan skadan. 

Yuichi Sugita från Japan vann till slut med 7-6(6), 6-2.

Nu får Elias ladda om med dubbel på onsdagen. Där spelar han med lillebror Mikael och för motståndet på bana 1 i Kungl. Tennishallen står Robert Lindstedt och Radu Albot för.
André Göransson finns också med i dubbelturneringen där han spelar ihop med Nathaniel Lammons från USA. Det är första matchen ut på bana 1 klockan 13 (se program här).

Mikael Ymer spelar sin öppningsmatch i singelturneringen som tredje match på centercourten – mot portugisen Joao Sousa.
– Mikael har vunnit 15 matcher i rad och jag tror att han har goda chanser att vinna även om Sousa är en kvalitetsspelare. Varken jag eller Mikael har vunnit mot honom, men chansen finns. Jag kommer sitta och heja på Mikael i morgon, säger Elias Ymer som närmast har tävlingar i Bratislava, Helsingfors och en tävling i Italien att se fram emot under hösten.
Foto: Bildbyrån

Se ett kortare inslag från när Elias mötte pressen efter matchen: