Båda bröderna Elias och Mikael Ymer – liksom Leo Borg – återfinns i startfältet i huvudturneringen i årets Stockholm Open.

Mikael Ymer, Salk, har tagit sig till semifinal i ATP250-tävlingen Firenze Open i Florens i Italien, vilket ger honom ett ”special exempt” in i Stockholm Open. I går slog han 39-rankade Aslan Karatsev och i fredagens kvartsfinal vann han mot spanjoren Roberto Carballes Baena med 6-4, 6-2.

Bilden är från Leo Borgs ATP-debut I Stockholm Open förra året. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Det öppnar för ett wild card till Leo Borg, KLTK, som spelade sin första ATP-match i Stockholm Open förra året.
– Det kommer bli en fantastisk upplevelse att komma tillbaks och få en ny chans. Jag känner mig mer redo att bevisa vad jag går för och jag vet att nivån finns där i mitt spel, så jag kommer göra mitt bästa, säger Leo Borg.

Thomas Enqvist, Tournament Director för Stockholm Open:
– Jättekul att få in ytterligare en svensk spelare i huvudturneringen. Leo gjorde en väldigt bra match mot Stockholm Open-mästaren Tommy Paul förra året och är en riktig publikfavorit.

Elias Ymer, Salk, får också ett wc till huvudlottningen, liksom världsfemman Stefanos Tsitsipas.
– Elias får ett välförtjänt wild card då han har visat på ett jämt spel hela säsongen med många bra matcher. Inte minst gjorde han en stark insats i Davis Cup under året, säger Thomas Enqvist. 


Leo Borg hade ett wild card till kvalet. Det går istället till Jonathan Mridha, Solna TK  som gör klubbkompisen Karl Friberg sällskap i kvalet. Friberg vann förkvalet efter finalvinst mot just Mridha.
– Jag ser det som en väldigt fin chans till att skapa mig fler erfarenheter och växa som tennisspelare men även som människa. Jag är otroligt taggad, säger Jonathan Mridha, som spelat Stockholm Open-kval en handfull gånger. 

Jonathan Mridha möter 103-rankade Jason Kubler, Australien och Karl Friberg ställs mot 113-rankade spanjoren Pablo Andujar i första omgången i kvalet som pågår lördag och söndag i Kungl. Tennishallen.

Klockan 13 på måndagen startar huvudturneringen i årets Stockholm Open som spelas 15-23 oktober i Kungl. Tennishallen och som sänds i SVT och på SVT Play.