Elias Ymer servade för första set vid 5-4 mot Diego Schwartzman, men föll till slut med 5-7, 3-6 i andra omgången. Därmed är alla nordiska spelare ute i Båstad. Tidigare är Casper Ruud, Holger Rune och Emil Ruusuvuori ute.
– Jag fick en tuff start även om jag höll mig till taktiken med att ha en hög förstaserveprocent. Starten med 0-3 var tuff, men jag jobbade mig bra in i matchen och vann tre raka game efter bra spel. Jag tycker jag fick momentum och servade för setet. Men som allltid när vi möts lyckas han alltid vinna de viktiga poängen. Hade jag fått med mig första set, så hade jag haft en bra chans, sa Elias Ymer efteråt.

Elias Ymer avancerade till andra omgången efter vinsten i måndags mot tyske Daniel Altmaier (rankad 62:a) 6-4, 7-6(5).
Under dagarna i Båstad har Elias haft hjälp av Johan Hedsberg (Good to Great) som är temporär Davis Cup-kapten igen under Robin Söderlings timeout.
– Robin skulle ha varit här för förbundet, nu blev det Johan Hedsberg. Jag och Micke har haft honom sedan 14-årsåldern. Han ger trygghet och det känns bara bra att ha tillbaka honom, säger Elias som närmast tävlar i Gstaad (Schweiz) och Umag (Kroatien).

Foto: Linda Carlsson.

André Göransson och Ben McLachlan föll mot argentinska dubbelparet Francisco Cerundolo och Tomas Martin Etcheverry 3-6, 4-6.

Foto: Niclas Jönsson / Bildbyrån

Något tidigare spelade Filip Bergevi med Lukasz Kubot. Det blev dock förlust även där, 5-7, 1-6 mot Rafael Matos, Brasilien och David Vega Hernandez, Spanien. Sedan tidigare är Leo Borg och Elias Ymer också ute ur dubbelturneringen.