Elias Ymer (SALK) svarade för en stark insats på centercourten på måndagskvällen när han slog ut den 49-rankade spanjoren Roberto Bautista Agut i första omgången i BNP Paribas Nordic Open (Stockholm Open).
– Jag fokuserade på en del detaljer i dagens match, psykologiska saker. Jag tänker mycket på att hålla min nivå i längre perioder och att undvika svackorna. Jag är nöjd med matchen, sa Elias till SVT Sport efter matchen.

I nästa omgången väntar 165-rankade kroaten Dino Prizmic som överraskande slog ut tjecken Jiri Lehecka, rankad 30 i världen.
– Han är en stor talang, jag tror att han gått från 800 till 150 bara i år. Det är en snäll kille som jobbar hårt, men “Eli” i Stockholm är en annorlunda “Eli”. Den här tävlingen ligger varmt om hjärtat. Han ska få det tufft, det blir en bra match, säger Elias Ymer. 

Karl Friberg (Solna TK) – som liksom Elias Ymer fått ett wild card – gjorde en klart godkänd match mot Miomir Kecmanovic och fick en bra start med flera lägen till break i första set. Den 53-rankade serben kunde vinna till slut med 6-4, 6-2.

På tisdagen kan publiken se fram emot mer svenskt på schemat. Efter klockan 18 ställs Leo Borg (Djursholms TK) mot 35-rankade serben Laslo Djere på centercourten.
På bana 1 klockan 13 spelar André Göransson och Nicolas Barrientos (Colombia) mot italienarna Lorenzo Sonego och Andrea Vavassori. På samma bana spelare senare Karl Friberg och Jonathan Mridha (SALK) mot Sebastian Baez (Argentina) och Thiago Seyboth Wild (Brasilien).