Robin Söderling står inför sin första uppgift som Davis Cup-kapten: Sverige mot Chile där en vinst ger en plats i världsfinalen i Madrid i november.
Med tio dagar kvar till matchen har Robin tagit ut truppen.
– Det är det här laget jag tror har störst chans att vinna, även om det inte har varit något enkelt val, säger Robin.

Robin kommenterar valen av spelare nedan:

Mikael Ymer
Ålder: 21
Ranking (singel/dubbel): 72/1052
DC-statistik singel (vunna/förlorade): 9/4

”Micke är den mest givne spelaren eftersom att han har varit Sveriges bästa spelare senaste året. Han har alltid gjort bra matcher och slagit bra spelare, men nu har han hittat en nivå där han slår topp 100-spelare på regelbunden basis. Han är klart en topp 70-spelare och i sina bästa stunder ännu bättre”.

Elias Ymer
Ålder: 23 år
Ranking (singel/dubbel): 204/373
DC-statistik singel (vunna/förlorade): 8/11

”Elias är en spelare som håller topp 100-nivå när han spelar som bäst och har en väldigt hög högstanivå. Han har haft det tufft ganska länge med skador, men känner sig bättre och har kunnat tränat på sistone. Är han hel så ska han spela och som det ser ut nu så är han spelklar”.

Markus Eriksson
Ålder: 30 år
Ranking (singel/dubbel): 308/256
DC-statistik (vunna/förlorade): 7/9 singel, 3/3 dubbel

”Markus är alltid bra när det kommer till Davis Cup. Det är en spelare som kan dubblera i singel och dubbel. Det kan inte André Göransson på samma sätt. Det har varit ett svårt val då André spelat upp sig ordentligt och vunnit en ATP-titel”.

Carl Söderlund debuterar i DC-laget. Arkivfoto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Carl Söderlund
Ålder: 22 år
Ranking (singel/dubbel): 812/-
DC-statistik(vunna/förlorade): -/-

”Det var ett gäng spelare med Jonathan Mridha, Karl Friberg, Filip Bergevi och Gustav Hansson för att nämna några, men Calle har gjort det riktigt bra i USA där han är en av de bästa spelarna på college. Han vinner mycket matcher och är en spelare som jag tror kan hantera svåra situationer om han ställs inför dem. Han är en spelare som alltid kämpar på träningarna och en bra spelare att ha med i laget. Det var magkänslan som fick avgöra valet av den femte spelaren”.

Robert Lindstedt
Ålder: 42 år
Ranking (singel/dubbel): -/74
DC-statistik dubbel (vunna/förlorade): 14/5

”Robert är Sveriges bästa dubbelspelare och har vunnit Grand Slam och spelat i Davis Cup i många år. Han har rutinen och har gjort det bra när han varit med”.

Den här veckan spelar de chilenska spelarna hemmaturneringen i Santiago. Cristian Garin, som är förstaseedad, är 18 i världen och har vunnit två titlar på sistone. Den senaste kom i helgen som gick i 500-tävlingen i Rio.
– Det här är grusspecialister och spelar också på grus den här veckan. Det blir intressant att se hur snabbt spelarna kan ställa om till inomhus i Stockholm, speciellt om de går långt i den pågående turneringen, funderar Söderling.

Intresset för Davis Cup-matchen mellan Sverige och Chile är stort, men det finns fortfarande biljetter att tillgå.
– Vi märker ett större intresse än vid senaste matchen. Flera sektioner är helt slutsålda, framförallt till lördagens matcher, säger Svenska Tennisförbundets tävlingsansvarige Henrik Odervall.

Köp din biljett här!