Filip Bergevi, som numera håller till i Fair Play TK i Malmö, stod i dag inför möjligheten att bärga karriärens tyngsta titel – och så blev det! Tillsammans med fransmannen Florian Lakat kunde de lyfta bucklan i $25 000-tävlingen i Catella Open i Danderyd efter finalseger mot polska dubbelparet Jan Zielinski och Kacper Zuk. Setsiffrorna: 6-3, 7-6(3).

Foto: Therese Wattulainen / Good to Great

– Det är den första titeln i 25K för mig, så det blir ju min största titel. Jag och “Flo” spelade på college i två år tillsammans och har en futuretitel tillsammans tidigare, så vi har spelat mycket. Vi försöker spela tillsammans när vi åker på samma tävlingar, säger Filip Bergevi efter finalen.

Första segern på ITF-touren kom faktiskt redan 2012 och den kom på svensk mark och på den tiden det fanns $10 000-dollarstävlingar. Den andra kom i Florida i början av 2018. Titeln i dag var den fjärde i år och alltså sjätte totalt på futuretouren. Det började med seger i Tunisien i april och succén fortsatte i de svenska ITF-tävlingarna i Karlskrona och Kalmar i maj.
– Det är alltid kul att spela på hemmaplan, det är nära till tävlingen och lite annan trygghet och lugn när man kan vara på hemmaplan.

Svenska Tennisförbundet arrangerar kommande vecka ännu en $25 000-tävling – i Falun – och där återfinns Filip Bergevi i jakt på ännu en titel. Andra svenskar i huvudtävlingen i singel är Karl Friberg, Simon Yitbarek och Gustav Hansson.

Totalt 19 svenskar kvalar för att komma in i huvudtävlingen. Så här spelas matcherna på söndagen:


Mer info om $25 000 i Falun här!