Två veckor med PACE SALK OPEN är över. tennis.se var på plats några av dagarna och kan vittna om ett välarrangerat evenemang med festliga prisutdelningar och kul kringarrangemang.
Rent sportsligt gratulerar vi Ludvig Hede (Särö LTK, bilden ovan) till fina prestationer i både singel och dubbel i den avslutande ITF-tävlingen (J100) där det blev final i dubbel och semifinal i singel.
I singel föll han med minsta möjliga marginal mot förstaseedade Oskari Paldanius från Finland med 6-4, 6-7(3), 6-7(5). I dubbeln – med polske Bruno Kokot – bar det hela vägen till final där det tyvärr blev förlust mot Nittmann/Strasch 6-4, 2-6, 5-10.

Bella Berkvist Larsson och Tilda Hessleryd. Foto: Torbjörn Dencker

I flickklassen var de både Helsingborgs TK-spelarna Linea Bajraliu och Bella Bergkvist Larsson (Helsingborgs TK) i varsin semifinal i singel – men båda föll tyvärr.
Bella var även i final i dubbel tillsammans med Tilda Hessleryd (Fair Play TK)efter vinst mot Isabella Svahn (Djursholms TK) och tyskan Amelie Justine Hejtmanek 6-1, 6-3. I finalen blev det dock förlust med 3-6, 0-6 mot Sarah Fajmonova och Dominika Podhajecka (som för övrigt möttes i singelfinalen). 

Lea Nilsson (SALK) vann hemmatävlingen. Foto: Torbjörn Dencker

I den svenska tävlingen som föregick ITF-tävlingen segrade Lea Nilsson (SALK) och Victor Rydén (MIK Tennis) i singeln i 16-årsklasserna. Oscar Karmteg (Smedslättens TK) och Oliver Wei Liu (Ullevi TK) segrade i pojkdubbeln medan Alexia Kotur (Gothia Tennis) och Alexane Lebelle Häller (Ullevi TK) vann flickdubbeln.

Victor Rydén (MIK Tennis). Foto: Torbjörn Dencker

I 14-årsklassen vann Victoria Lacki (Helsingborgs TK) singeltiteln på flicksidan medan Christian Görgin (Stora Wäsby TK) vann på pojksidan.

Victoria Lacki (Helsingborgs TK) vann i både singel och dubbel. Foto: Torbjörn Dencker

Det skulle bli dubbla titlar för Victoria Lacki som tillsammans med Agnes Lagerqvist (Växjö TS) vann dubbelfinalen och på pojksidan segrade Alexander Chmielewski (Helsingborgs TK) och Hugo Elmblad (KLTK).

Foto: SALK

Hur det gick i övriga klasser och Rullstolstennistävlingen Promobilia SALK Wheels kan du se på länkarna nedan.