ITF J100-tävlingen i Värnamo är i full gång. Det är 18:e året som Värnamo Tennisklubb arrangerar en ITF-tävling. Branko Shero i klubben ser inga problem med att arrangera en tävling trots att man inte är en storklubb.
– Det finns inget som är svårt om man är bra förberedd. Vi satte organisationen redan i höst. Vi är en liten klubb och det är inga semestertider och de unga går i skolan, men vi är ungefär 50 stycken som hjälper till med allt från köket till att vara chaufförer och fixa banorna.

Branko Shero framför dubbelmatchen med Iva Marinkovic och Anna Krljic. Ullevi TK-spelarna möts för övrigt i andra omgången i singelturneringen.

Så tidigt som i mitten av april var grusbanorna spelklara.
– Banorna är ju det viktigaste här. De är väl preppade! konstaterar Branko.

När tävlingen startade fanns 15 svenska tjejer och tio svenska killar i huvudlottningen.
– Det är ett bra startfält i båda klasserna och det spelas bra matcher. Det kan jag se nu när administrationen lugnat sig lite och jag har fått lite tid att gå runt och titta, säger han med ett skratt.
– Vi har också en brittisk akademi på plats med många spelare och de uppskattar jobbet vi lägger ner. 

Vad betyder tävlingen för Värnamo TK?
– Det är bra för klubben att ordna tävling och roligt att det kommer så duktiga spelare till lilla Värnamo och att våra svenska spelare får chansen. Det är viktigt för svensk tennis. Att arrangera ställer krav på oss och alla måste jobba i alla led, men vi är som sagt bra förberedda.

Knut Andersch, Vallda TK, är enda svensken som tagit sig vidare i pojkklassen. I flickklassen är det hela sju svenskor. På onsdagen väntar bland annat två svenskmöten: Ullevi TK-kompisarna Iva Marinkovic mot Anna Krljic och Rebecca Malmström, KLTK mot Bella Bergkvist Larsson, Helsingborgs TK. Även Linea Bajraliu, Helsingborgs TK, Tilda Hessleryd, Fair Play TK och Antonina Czajka, SALK, är vidare till andra omgången.