Det går bra för de svenska spelarna i hemmaturneringen i Djursholm. På fredagen återfinns en kvartett spelare i kvartsfinalerna i singel.

Fanny Östlund vann torsdagens svenskmöte med Julia Lövqvist med 6-1, 6-3.
Fed Cup-kapten Mattias Arvidsson, som var med och höll i lägret inför tävlingen, såg torsdagens matcher och säger så här:
– Fanny gör det stabilt i den här matchen och har nu ännu ett svenskmöte framför sig på fredagen när hon möter Ida Jarlskog. 

Foto: Djursholms TK

Ida Jarlskog vann sin match mot Sofia Nami Samavati från Danmark med 6-1, 4-6, 6-4.
– Ida vann en tuff match mot  Samavati. När Ida tog tag i taktpinnen, var aggressiv och sökte sig fram på nät så vann hon också poängen. Jag tycker att hon svarade för en stark insats och det ska bli ett väldigt spännande svenskmöte i morgon, fredag. Det är en 50-50-match mot Fanny Östlund, säger Mattias Arvidsson.

Segraren i den kvartsfinalen kan få möta andraseedade Jacqueline Cabaj Awad som vann mot Anna Ukolova från Ryssland med 7-6(4), 6-1.
– ”Jackie” har inlett med två segrar där hon haft två tuffa första set, men när hon fått med sig dem så har hon också sprungit iväg. Hon har fått mer och mer fart i serven under veckan och spelat bra. Jag tror att det finns några procent till. Nu möter hon ryskan Angelina Zhuravleva som vann mot Melis Yasar. Jag ser stora möjligheter för ”Jackie”.

Seger för Jacqueline Cabaj Awad så väntar alltså svenskmöte i semifinalen mot antingen Jarlskog eller Östlund och därmed är det garanterat svenskt i finalen.

Den fjärde svenskan som tog sig till fredagens kvartsfinal var Sara Dahlström som i första omgången vann en rysare i tre set mot femteseedade estländskan Elena Malygina. I dag blev det en klar seger i svenskmötet med Viktoria Carlsten.
– Sara imponerar trots en tuff lottning från början. Hon svingade på bra och vågade i de tuffa lägena. I dag följde hon upp den segern med en riktigt bra match mot Viktoria som också svarade för en bra match i första omgången. Det märks att Sara har självförtroende.

Nu väntar tredjeseedade finskan Oona Orpana i kvartsfinal.
– Orpana är en spelare som kan vara slutsegrare här. Hon har bara tappat tre game på två matcher. Det blir en tuff uppgift, men så som Sara spelat så hoppas jag att hon kan gå in och och störa henne ordentligt, säger Mattias Arvidsson. 

Mer info om tävlingen här!

Så här spelas fredagens matcher i Djursholm: