Både Caijsa Hennemann och Kajsa Rinaldo Persson kommer till Ystads ITF-tävling i fin form. Båda spelade finaler i helgen där Caijsa kammade hem årets tredje titel. 

Caijsa Hennemann, KLTK, vann på söndagen årets tredje singeltitel när hon slog förstaseedade Kaylah McPhee från Australien i finalen med 2-6, 6-4, 6-1 i en W15-tävling i Serbien.
– Det var en sjuk vändning från min sida faktiskt. 2-6, 2-4 och flera gamebollar emot mig till 2-5. 3-4, 0-40 och sedan flera gamebollar emot mig igen till 4-5. Men att kämpa till sista boll sitter i mitt DNA. Jag försökte bara hitta någon typ av lösning hela tiden oavsett hur mitt spel var eller vad det stod i matchen.

Tre ITF-titlar i singel i år – är du nöjd med utfallet?
– Jag är otroligt glad och nöjd med tre titlar i år. Bakom varje titel finns timmar av hårt arbete men också lärdomar från förluster. Det är just det jag är väldigt stolt över. Det går upp och ner hela tiden och jag har acceptans för både med- och motgångar.  

Nu väntar Ystad – vilka är dina bästa minnen därifrån? 
– Oj, jag har många fina minnen från Ystad. Kanske kan det bästa vara från förra året när jag  spelade min första match på flera månader efter skadeuppehåll. 

Vilka förväntningar har du och hur ser du på startfältet? 
– Mina förväntningar är samma som alla andra veckor. Jag kommer göra allt jag kan och ta vara på chansen att få spela mot bra motstånd. Startfältet är starkt. Jag blir glad när jag ser Rebecca Peterson på listan. Jag och många andra har saknat henne på touren. 

Vad händer efter Ystad? 
– Efter Ystad blir det en veckas träning och sedan iväg igen på massa tävlingar i Europa.

Screenshot

En annan som är i form lagom till tävlingen i Ystad är Kajsa Rinaldo Persson som tog sig hela vägen till final i $25 000-tävlingen i Gdansk i Polen. I finalen mot tjeckiskan Barbora Palicova tvingades hon dock ge upp efter 2-6, 0-1. Någon fara för Ystad W50 ska det förhoppningsvis inte vara.
– Efter min operation i vintras fick jag inte riktigt den bästa starten på året, men vi la upp en bra plan inför starten på grussäsongen vilket var en längre resa till USA med många tävlingar. Jag spelade bättre och bättre för varje vecka och är väldigt nöjd med min insats. Jag har jobbat väldigt hårt och är glad att det börjat ge resultat. 

I förra årets Swedish Ladies i Ystad vann hon, precis som Caijsa Hennemann, i första omgången innan det tog stopp i en tresetare.
– Jag kommer ihåg att jag vann första matchen. Sedan torskade jag i avgörande set mot en bra tjej som var i bra form. I år är jag sugen på revansch och att gå ännu längre i tävlingen. 

Sedan något år tillhör Kajsa Fair Play TK, även om hon bor kvar i Ystad.
– Det var en naturlig övergång för mig. Jag har haft två bra år i Ystad men känner mig redo att ta nästa steg. Jag kommer alltid uppskatta den tid och engangemang Ystad har lagt ner på mig.