Vi säger stort grattis till Lisa Zaar (Enskede LTK) och Caijsa Hennemann (KLTK) som har vunnit sin första ITF-titel tillsammans. I lördagens dubbelfinal i 15 000-dollarstävlingen Stockholm Ladies i Näsbypark blev det vinst mot ukrainskorna Daria Yesypchuk och Daria Lopatetska med 5-7, 6-1, 10-6.
– Vi har tänkt att vi ska vinna varje gång vi spelat för det har känts så bra. Så nu känns det skönt att få knyta ihop den säcken och ta en titel tillsammans, säger Lisa till Näsbyparks TK:s hemsida.

Dubbeltiteln var Caijsas och Lisas 14:e respektive tredje i karriären. De fick också frågan om Billie Jean King-cup-matchen mot Storbritannien nästa vecka där båda är uttagna.
– Det ska bli en fruktansvärt rolig vecka där vi ska in och kriga för Sverige både på och utanför banan som ett team. Sen om vi skulle få spela dubbel är vi såklart 110 procent redo, säger Caijsa till hemsidan.

Lea Nilsson (Salk) och Lisa Zaar (Enskede LTK) åkte ut i fredagens kvartsfinaler i singeln. Lea föll mot andraseedade Iva Primorac från Kroatien med 1-6, 3-6 och Lisa förlorade mot Daria Lopatetska med 5-7, 2-6. Däremot tog Caijsa Hennemann sig vidare efter en tämligen enkel vinst mot belgiska kvalspelaren Jana Otzipka 6-1, 6-1.
På lördagen spelade Caijsa semifinal mot 22-åriga Andre Lukosiute. Det blev till slut vinst för litauiskan med 6-1, 7-5 som på söndagen har chansen att vinna sin första ITF-titel. Där möter hon Daria Lopatetska som spelar för Danderyd Djursholm Elittennisklubb.