När Nordea Open drog igång på måndagsförmiddagen var det med ett kompismöte, svenskmötet mellan Caijsa Hennemann och Vanessa Ersöz.
– Det var speciellt att möta Vanessa, vi har varit kompisar sedan vi var små. Jag försökte fokusera på mitt och spela mitt spel. Det kändes bra. 

Caijsa vann med 6-0, 6-1 och kan nu se fram emot möte med amerikanskan Claire Liu.
– Det känns verkligen jätteroligt, att få spela här betyder jättemycket, säger Caijsa. 

Lisa Zaar var nästa svenska ut på centercourten. KLTK-spelaren är en av totalt sex svenska wild card i Nordea Open. Hon hade en tuff uppgift mot förra juniorvärldsettan Claire Liu, som är fjärdeseedad i tävlingen.
– Det är klart att det var nerver inblandade när man kliver in för match på centercourten för första gången, men jag försökte bara njuta av det. Hon höll en jämn nivå hela matchen, inte så många toppar och dalar. Det är en bra erfarenhet att få spela mot en så högt rankad spelare (120 på WTA). 

Regnet drog in över Båstad mitt på eftermiddagen och dagens sista match med stort svenskintresse fick flyttas till tisdagen (se längre ner)
Tisdagens matcher startar klockan 10.30. Centercourten öppnar med Fanny Östlund mot andraseedade Anna Kalinskaya. Dagens tredje match är mötet Mirjam Björklund – Aliona Bolsova, Spanien. Sista matchen är en dubbel med Cornelia Lister och Erin Routliffe, Nya Zeeland.
Fler svenskor spelar dubbel i morgon. Caijsa Hennemann och Lisa Zaar spelar sista matchen på bana 2 och Mirjam Björklund och Leonie Kung, Schweiz möter Vanessa Ersöz och Fanny Östlund som sista match på bana 3.