Kajsa Rinaldo Persson vann nyligen en ITF-titel i singel i $15 000 i Heraklion i Grekland. Nu hoppas hon på fortsatt framgång när det är dags för hemmaturneringen $25 000 i Ystad.
– Jag tycker alltid det är svårt med förväntningar, men jag hoppas spela bra. Jag känner mig i bra form och hoppas på många matcher. Jag är riktigt taggad, säger Kajsa. 

Du har fått en bra start på utesäsongen…
– Ja, den har varit ganska bra och jag vann titeln i Grekland. Jag har spelat på grus ganska mycket under hela året och gått till kvartsfinaler (Marocko och Turkiet) och var även med i Billie Jean King Cup. Det är lite svårt att avgöra när sommaren börjar, för jag spelar nästan bara på grus.

Har grus alltid varit din grej?
– Jag vet inte, men jag gillar det absolut.

I januari gick flyttlasset till just Ystad. Här trivs hon bra och har tränat på tävlingsbanorna de senaste två veckorna.
– Det var väl egentligen slumpartat att jag hamnade här. Jag tog kontakt med Alex (Olsson, tränaren) förra sommaren. Vi testade lite och det kändes väldigt bra och på den vägen är det. Generellt är det alltid kul att spela i Sverige, men nu är det verkligen hemmaplan. Det är skönt att slippa resa och bara skönt att bo hemma. Jag tränade med några av de andra tjejerna här i fredags och i helgen har jag spelat seriematcher i Danmark. Just nu regnar det så det blir en lång första dag för kvalspelarna. Jag ser mycket fram emot tävlingen när det väl är dags. 

Kvalet till 25:an drog igång på måndagen. På tisdagen startar huvudtävlingen där Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK) och Jacqueline Cabaj Awad (Elfsborg Tennis) tar sig in på deras ranking. Kvartetten Kajsa Rinaldo Persson (Ystads TK), Lisa Zaar (KLTK), Julita Saner (Upsala TK) och June Björk (Trollbäckens TK) har fått wild card. 

Det blir ett svenskmöte direkt i första omgången: June Björk mot Lisa Zaar. Julita Saner möter Mona Barthel, Jacqueline Cabaj Awad ställs mot Aneta Laboutkova och Kajsa Rinaldo mot Julia Avdeeva. Caijsa Hennemann möter en kvalspelare.

Kajsa Rinaldo Persson avslutar med en uppmaning till alla tennisintresserade i Skåne.
– Det brukar vara mycket folk och mycket drag under midsommarveckan. Det är verkligen superkul. Kom och tittar om ni kan, annars följ det på livestream.

Just det, på tennis.se/play kan ni följa spelet på två av banorna.