ITF-tävlingen ($15 000) för damer är igång i Helsingborg. Kvalfinalerna avgjordes på tisdagen då även huvudtävlingen drog igång med ett stort svenskt startfält: Caijsa Hennemann (Helsingborgs TK), Fanny Östlund (Upsala TK), Julita Saner (Upsala TK), Tilde Jagare (Fair Play TK), Melis Yasar (Helsingborgs TK), Maja Radenkovic (Fair Play TK), Julia Lövqvist (Upsala TK) och Louise Wikander (Helsingborgs TK).
– Det här är en av de tuffare tävlingarna på den här nivån. Ska någon svenska gå långt så behöver man spela riktigt bra tennis. Det är kanske mer viktigt för de som har möjligheten att ta sina första poäng och har chansen till en WTA-ranking, säger Mattias Arvidsson, landslagsansvarig på damsidan.
– Som vanligt är det proffsig service när vi har internationella tävlingar på hemmaplan. Det är flera spelare som redan sagt att det är ett bra upplägg, en bra hall och att vi löst det bra sett till covid-situationen, säger Mattias. 

Ida Johansson, MIK Tennis och Tilde Jagare, Fair Play TK är två av svenskorna som spelar sina första seniortävlingar på ITF-nivå.
– Det känns väldigt bra att spela i Sverige och man har många som hejar på en, säger Ida Johansson.
– Det är första 15 000-tävlingen för mig, så det är jätteroligt med extra stöttning på hemmaplan, säger Tilde Jagare. 

Danskan Olgi Helmi (Fair Play TK) är förstaseedad, Caijsa Hennemann är andraseedad och Fanny Östlund tredjeseedad i huvudtävlingen.
– Det är otroligt kul att få spela på hemmaplan. Underbart att få spela i Sverige, säger USIF-spelaren Fanny Östlund.
– Det är bra med stöttning på hemmaplan! Jag hoppas bara att kunna spela bra tennis, säger Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK.

Tävlingsledare Bengt Helmersson:
– Det är tuffa regler från ITF som gäller då det är en internationell tävling. Vi spelar också i en hall där det pågår annan aktivitet samtidigt. Men det är kul att vi kan arrangera tävlingar igen även om det kräver mer. Det känns som att alla ställer upp för att vi ska få det att fungera. 

Se inslaget i spelaren ovan!