Det blev två dubbeltitlar på ITF-touren i helgen. I Ystad $25 000 segrade Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK, tillsammans med polskan Martyna Kubka. På andra sidan nät: Lisa Zaar, Enskede LTK med dubbelpartnern Ashley Lahey, USA. De hade två matchbollar men Caijsa och Martyna vann till slut med 4-6, 7-5, 10-7.
– Det var en sjukt bra och jämn final. Vi visste att Lisa och Ashley är ett riktigt bra dubbelparm så vi tog fram allt vi hade i dag och var väldigt fokuserade från första till sista boll. Det är nog vår bästa match tillsammans den här turneringen. Vi räddade två matchbollar i andra set och fightades till vi slog in vår matchboll 10-7 i matchtiebreak.
– Fantastiskt kul att vinna på hemmaplan och framförallt kul när det blir en sådan bra match, säger Caijsa Hennemann.

Detta var Caijsas andra dubbeltitel på svenskt grus på kort tid. I Båstad vann hon tillsammans med Mona Barthel.
I singelfinalen i Ystad blev det vinst för Darja Semenistaja, Lettland, mot danskan Sofia Nami Samavati (Fair Play TK) 3-6, 6-3, 6-1.

Nästa vecka väntar Båstad WTA125 för Caijsa som fått ett wild card. Även Rebecca Peterson, Salk och Mirjam Björklund, Salk, kommer till damveckan i Båstad. Läs mer om de svenska spelarna i Wimbledon här.

Det skulle bli två svenska dubbeltitlar på ITF-touren i helgen. Karl Friberg, Solna TK, vann dubbelfinalen i Alkmaar i Nederländerna ($15 000) där han även var framme i semifinal i singel.