Både Kajsa Rinaldo Persson och Dragos Madaras spelar semifinal i den svenska $25 000-tävlingarna på lördagen.

Kajsa Rinaldo Persson, Ystad TK, har en bra vecka i Båstad. Hon vann fredagens kvartsfinal mot Eden Silva från England med 7-5, 7-6(0).
– Veckan har varit bra! Jag har spelat bättre och bättre tennis för varje match. Veckan började stormigt som nu har avtagit en del.

På lördagen möter hon förstaseedade och 163-rankade Maria Carle från Argentina.
– Jag har aldrig mött henne, så det blir intressant. Jag har sett henne spela en del och hon spelar bra tennis, så det blir tufft i morgon. Hon är lite mer av en ”grinder”, men jag är redo och riktigt taggad på en finalplats, säger Kajsa Rinaldo Persson. 

Samtidigt är Fanny Östlund (USIF) framme i final i dubbel med Jenny Duerst från Schweiz efter vinst med 10-8 i matchtiebreak i semifinalen.

Dragos Madaras i en match mot Japan i Davis Cup-mötet i Helsingborg 2022. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Dragos Madaras är på väg mot en rekordsäsong på ITF-touren med sju titlar och har samtidigt nått sitt karriärshögsta som 254:a på ATP-rankingen.
Han gör just nu ett ganska så sällsynt gästspel i Sverige och det har gått bra i tävlingen i Värnamo. Efter vinsterna mot svenskarna Kevin Edengren och Simon Freund vann Fair Play TK-spelaren även kvartsfinalen mot Lucas Catarina från Monaco med 6-0, 6-4.
På lördagen möter han Eric Vanshelboim (Ukraina) som också är framme i final i dubbel tillsammans med Simon Freund (Lidingö TK). Det blir tyvärr inget svenskt motstånd i dubbellfinalen, då KLTK-duon Leo Borg och Erik Grevelius föll i semifinalen mot Charles Broom och Mark Whitehouse  4-6, 3-6.