Vilket genrep inför Wimbledon! På lördagen vann Mirjam Björklund 100 000-dollarstävlingen på gräset i Ilkley, England.
– Känslan var riktigt härlig! Jag kände mig väldigt stolt och glad att uppnå ännu ett mål, säger Mirjam Björklund.

Svenskan segrade i finalen mot toppseedade och 68-rankade Emma Navarro med 6–4, 7–5 vilket innebar svenskans största turneringsseger.
– Det var en riktigt bra insats, slog ut förra årets vinnare i semin och förstaseedade som var 68-rankad. Jag kan inte vara något annat än nöjd. Jag visade väldigt hög nivå och känner att jag utvecklats på snabba underlag senaste året.

Ditt förhållande till gräs? Verkar passa dig? 
– Gräs är kul, det går fort och det är väldigt speciellt. Det gör mig taggad inför hardcourtsäsongen också som kommer efter Båstad.

Insatsen i Ilkley bådar gott inför Wimbledon som Mirjam ser mycket fram emot. Även då är det mamma Maria som följer med.
– Jag ser fram emot Wimbledon och hoppas kunna prestera på en liknande nivå som denna vecka. Det är en ny vecka, ny möjlighet och framförallt ännu en Grand slam. Motivationen är på topp!

På hemmaplan – i Swedish Ladies på Saltsjöbadens tenniscenter i Ystad – blev det en finalplats för Fanny Östlund i dubbel. Fanny och schweiziskan Jenny Dürst var en poäng ifrån sin största titel i karriären. Dubbelfinalen i 40 000-dollarstävlingen Swedish Ladies slutade tyvärr med förlust (6–4, 6–7, 9–11) mot andraseedade paret Astra Sharma/Valeriya Strakhova.
 Det var en tung förlust där vi föll på målsnöret efter att ha haft en matchboll. Vi tog övertaget tidigt och drog ifrån. Det var synd att vi inte lyckades dra ifrån även i andra set när vi fick ett break direkt. Det var en välspelad match där de var bättre i de avgörande lägena, säger Fanny i en intervju med Ystad TK och fortsätter:
– Jag tycker att Ystad är en av de bästa tävlingarna varje år. Jag ser alltid fram emot att spela här. Det är bra organiserat med bra banor och bra väder, säger Fanny som nu beger sig till Dominikanska Republiken för ett par tävlingar på grus.

Turkiskan Ipek Öz vann söndagens singelfinal mot Astra Sharma från Australien med 6-1, 6-3.