De svenska juniorerna levererar i Kungens Kanna och Drottningens Pris. Sju spelare – fem tjejer och två killar – är vidare till andra omgången i singelturneringen.

Tilda Larsson, Fair Play TK, kom till Kungl. Tennishallen i fin form efter finalplatsen i Djursholms Tennis Europe-tävling och vann i dag mot amerikanskan Addison Comiskey med 6-2, 6-1. 

– I morgon ska det bli spännande att se om Tilda Larsson kan få revansch från finalförlusten i Djursholm mot Lana Preis, Kroatien. Sedan har vi våra två KLTK-spelare där Vaida Matuseviciute möter toppseedade Brit Martin och Isabella Svahn som möter Luna Ivkovic. Det blir en mycket intressant dag för den som tar sig till Kungl. Tennishallen, säger tävlingsgeneral Joe Beaton i ett pressmeddelande.

I andra omgången får Tilda Larsson sällskap av sextetten som tog sig vidare från måndagens spel: Vaida Matuseviciute, KLTK, Isabella Svahn, KLTK, Bella Bergkvist Larsson, Åmåls TK, Anastasia Pettersson, Vetlanda Racketklubb, Ludvig Hede, Särö LTK och Albert Widell, Helsingborgs TK.

Fredrik Hörnell, 14 års pojk/flickansvarig, 16 års flickansvarig, dök upp i Kungl. Tennishallen på tisdagen för att följa de svenska juniorerna.
– Det är ett jättebra tillfälle att se de svenska spelarna och de bästa spelarna i Europa under 14 år. Det är ett fantastiskt bra startfält. Det är en jättebra möjlighet för våra spelare att möta de bästa i Europa, säger Fredrik Hörnell,

På tisdagen gick dessutom två svenskpar vidare i dubbelturneringen: Clara Nilsson, Fair Play TK och Anastasia Pettersson, Velanda Racketklubb och Linea Bajraliu, Helsingborgs TK och Nellie Taraba Wallberg, Särö LTK.

Se spelschema för onsdagens matcher här!