Årets efterlängtade internationella tävlingspremiär i Sverige går av stapeln i juni. 25 000-dollarstävlingen för damer flyttar tillfälligt från Ystad till Jönköping.

Internationella tennisförbundet (ITF) har nu godkänt bytet av spelplats. Speldatumen för turneringen justeras och tidigareläggs med en dag: 13-19 juni.

Svenska Tennisförbundet, liksom arrangörerna i Ystad och Jönköping, är angeläget om att behålla tävlingstillfället och har därför beslutat att byta spelort.

– Ystads öppna anläggning passar tyvärr inte riktigt in med de restriktioner och den svåra situation som råder. Vi vill rikta vårt tack och stöd till Jönköping – det här tävlingstillfället betyder jättemycket för svensk tennis och det är positivt att vi hjälps åt. Vi har arrangerat den här tävlingen i tio-elva år, vi älskar det och vill verkligen välkomna spelarna tillbaka 2022, säger Lars Ekdahl, Ystads TK.

Ny spelplats blir Racketcentrum i Jönköping. Anläggningen erbjuder förutsättningar för ett säkert arrangemang för alla inblandade samt att restriktionerna från såväl ITF som svenska myndigheter kan följas.

– Vi är jätteglada att kunna genomföra arrangemanget och att erbjuda internationellt spel för våra svenska spelare på hemmaplan igen. Anläggningen i Jönköping med hotell och banor i direkt anslutning och möjligheten att skapa en avgränsad bubbla kring tävlingen lämpar sig utmärkt för detta arrangemang, säger Henrik Odervall, Svenska Tennisförbundet.

– Det är jättekul att vi kan hjälpa svensk tennis genom att genomföra en covidsäkrad turnering. Det blir roligt och spännande att få arrangera en stor damtävling. Samtidigt gör vi det med stor ödmjukhet. Ystad gör ett fantastiskt jobb med tävlingen och det är viktigt för oss att göra det så bra vi kan och sen lämna tillbaka taktpinnen nästa år, säger Martin Claesson, vd på Racketcentrum i Jönköping.