Leo Borg var ende kvarvarande svensk i andra omgången i ATP250-tävlingen Nordea Open. I Sunset Tennis – kvällsmatchen som startade klockan 21 – inledde Leo respektlöst mot 113-rankade erfarne grusspelaren Federico Coria från Argentina. 

– Han bröt redan i första gamet men jag kom tillbaka starkt. Det var vördigt tajt hela första set och jag hade lägen bryta tillbaka. Han var mogen i de viktiga lägena och mer uthålligare, säger Leo Borg och fortsätter:
– Jag hade publiken med mig och gjorde vad jag kunde, men han var den bättre spelaren i dag. Jag känner att jag kan slå honom en bra dag och det visar att jag hör hemma på den här nivån.

Det blev svensk förlust med 4-6, 2-6. Vid underläge 1-5 och 40-40 bröts matchen på grund av en häftig regnskur.
– Jag försökte komma tillbaka efter regnavbrottet. Jag vann första gamet men han servade för bra i matchen. Jag tar med mig min första ATP-vinst och får vara nöjd med veckan. Den här veckan var en boost och jag måste tacka publiken och framför allt de som stannade kvar efter regnavbrottet, säger Leo Borg som kommer tävla en hel del i Asien den närmaste tiden. 

Torsdagens matcher på centercourten i Båstad innehåller bland annat namn som Casper Ruud, Alexander Zverev och Andrey Rublev.

Foto: Niclas Jönsson / Bildbyrån