Leo Borg vann sin första match i en ATP250-tävling på tisdagen när han slog Elias Ymer med 7-6(5), 6-3 i första omgången i Nordea Open.
– Det är bara bra känslor. Jag är väldigt tacksam att jag fick chansen att spela här och kan inte vara gladare än jag är just nu. Nu ska jag ladda om för nästa match, säger Leo som erkänner att det var nervöst att gå ut på centercourten.
– Det var många tankar när jag gick in. Jag var nervös men försökte njuta av stunden och ta in alla känslor. Det är så klart tråkigt att möta en svensk i första omgången, men jag tycker att jag och Elias hade en bra match. 

Leo möter argentinaren Federico Coria (i Sunset Tennis klockan 21 på onsdagskvällen) som slog ut landsmannen och fjolårsfinalisten Sebastian Baez i sin match. 

Filip Bergevi och Dragos Nicolae Madaras. Foto: Mathilda Ahlberg / Bildbyrån

Dragos Madaras var den tredje svensken som fick ett wild card till huvudlottningen. Dragos, som just nu har sin högsta ATP-ranking (191) föll i första omgången på måndagen efter en klart godkänd insats trots förlusten 6-7(2), 4-6 mot Luca van Assche. Fransmannen får möta regerande mästaren Francisco Cerundolo från Argentina i nästa omgång.
– Han har större erfarenhet än jag och är högre rankad, men jag tycker inte det var så dåligt av mig ändå, säger Dragos Madaras som nyligen nådde rekordet på tio ITF-titlar under ett år.
– Jag är nöjd med det och kommer inte spela mer “futures”. Nu blir det challengers och ATP-tävlingar framöver, säger han.

I dubbelturneringen föll Simon Freund och Leo Borg sent på måndagskvällen och på tisdagen blev det respass även för det andra svenska dubbelparet Filip Bergevi och Dragos Madaras.