Mikael Ymer är klar för kvartsfinal i Stockholm Open efter stabilt spel mot fjolårsvinnaren Tommy Paul, USA, 6-2, 6-3.
Sverigeettan får nu möta förstaseedade Stefanos Tsitsipas i kvartsfinal. De har mötts fyra gånger och den grekiske världsfemman har 4-0 i matcher. De möttes både i Australian Open och på Roland Garros i år.


Se inslaget med matchbilder och fler kommentarer.

Efter matchen mot titelinnehavaren Tommy Paul och första kvartsfinalen i Stockholm Open, sa Mikael:
– Jag spelar väldigt bra nu. Jag har haft någon period i karriären runt 2019, då jag höll högre nivå. Det börjar närma sig en högstanivå och det känns skönt att jag har en klar bild över vad jag behöver fortsätta utveckla för att kontinuerligt fortsätta bråka med de spelare jag behöver bråka med. 

Elias Ymer hade stors möjligheter att välta topp 20-spelaren Frances Tiafoe, men amerikanen var stark i de avgörande lägena. Foto: Johanna Wallen / Bildbyrån

Elias Ymer var oerhört nära att göra lillebror Mikael sällskap i fredagens kvartsfinaler. Efter vinsten mot Oscar Otte på onsdagen, som varade i två timmar och 47 minuter, kom nu en ny lång match som varade nästan lika länge mot nummer 17 i världen. Elias Ymer och Frances Tiafoe möttes i första omgången i Stocholm Open förra året. Då vann amerikanen i två set (6-4, 7-6). Det här gången var det nära att det blev hemmaseger och en av de större skrällarna på ATP-touren. Frances Tiafoe kunde pusta ut efter 3-6 7-6(4) 7-6(2) efter en match med stundtals långa dueller och där Elias plockade fram sitt allra bästa spel inför en nära fullsatt centercourt i Kungl. Tennishallen. 

Fredagens kvartsfinaler: 
Alex de Minaur – Denis Shapovalov
Holger Rune – Cameron Norrie
Stefanos Tsitsipas – Mikael Ymer
Frances Tiafoe – Emil Ruusuvuori