Mikael Ymer har landat i Kungl. Tennishallen i Stockholm där han höll presskonferens på tisdagseftermiddagen.
I Stockholm Open förra året blev det förlust direkt mot Ernest Gulbis (4-6, 3-6), men den här gången hoppas sverigeeettan nå längre.
Någon press känner han dock inte, trots alla framgångar på sistone.
– Inte alls. Jag har inga förväntningar på mig själv. Jag har gjort det bra på challengertouren och det blir en omställning nu, för här är jag inte favorit alls. Jag har spelat två ATP-tävlingar om året hittills och kan inte känna någon press. Det tog tid för mig på challengertouren, för ett år sedan kunde jag knappt kvala in. Jag måste ha respekt för att det kommer ta tid här också. Det är bara bonus om det går bra direkt. Jag är ödmjuk och det ska bli en intressant resa på ATP-touren.

Mikael Ymer känner sig trött och lite sliten, men kommer he ATP-touren en chans framöver. I Stockholm möter han Joao Sousa från Portugal. I dubbelturneringen spelar han tillsammans med sin bror. 2016 vann de dubbelturneringen i Stockholm Open – deras första och enda ATP-titel så här långt.
När frågan om dubbeln kommer, skiner han upp.
– Det är höjdpunkten på hela veckan. 100 procent!

Mikael Ymer har tack vare titlarna i Frankrike seglat upp till plats nummer 75 i världen. Under presskonferensen fick han också frågan hur han ser på Rebecca Petersons framfart på WTA-touren. Två titlar på en månad under Kinaturnén har gett henne en skjuts upp till plats nummer 44 på WTA-rankingen.
– Jag är glad för Rebeccas skull. Det är verkligen kul att det går så bra för henne. Två titlar är imponerande. Det är många ungdomar som har koll på hur det går. Det kan säkert inspirera nya att ta upp ett racket och börja spela och även de som redan spelar att träna ännu hårdare. Det är jättepositivt, säger Mikael Ymer.

Se inslaget från presskonferensen här: