Många hade förstås hoppats på Mikael Ymer i kvartsfinal i Stockholm Open, men så blev det inte. Tyske 213-rankade Cedrik-Marcel Stebe inledde starkt och spelade hem första set blankt 6-0 sedan Mikael Ymer visat stor frustration på banan på grund av den höga ljudvolymen runt centercourten.
– Det känns så klart surt nu, men han är en värdig vinnare. Han gjorde det väldigt bra och hans spel i dag påminde om mitt så det kändes lite som att möta mig själv. Jag hamnade för långt bak i banan och jag föll tillbaka till mitt gamla spel. Det är också lätt att man vill lite för mycket när det är hemmaturneringen och det är kanske där problemet ligger också. Men jag får inte vara för hård mot mig själv, för jag kämpade trots tidigt underläge 0-3 i första, säger Mikael Ymer som var ångerfull över sitt beteende på banan där han slog sönder racket efter 0-3.
– Även om jag var frustrerad så var det fel av mig. Jag ska absolut inte göra så på banan och det är inget ungdomar ska ta efter. Jag borde hanterat det bättre.

I andra set hade Mikael större tålamod och publiken i Kungl. Tennishallen bjöds på flera långa bolldueller. I tiebreak var den vänsterhänte tysken den starkare och vann 7-6.
– Jag ska ta det lugnt över helgen och sedan är jag anmäld till Hamburgs Challenger, säger Mikael som också fått ett nytt ansikte i teamet.

Det är Daniel Berta som anlitats och sedan tidigare har Mikael hjälp av SALK-tränaren Kalle Norberg.
– Det klickar bra mellan Daniel och Kalle och det känns positivt att Daniel kommit in. Han har öga för spelet och det känns som han verkligen kan hjälpa oss.

Mikael Ymer är utslagen. På fredagen spelar Robert Lindstedt och André Göransson kvartsfinal i dubbelturneringen. Foto: Andreas Sandström / Bildbyrån

Nu står hoppet till Robert Lindstedt och André Göransson i dubbelturneringen.
På fredagen spelar svenskarna så här: 

12.00 (centercourten): Mate Pavic/Bruno Soares – Robert Lindstedt/Radu/Albot.
13.00 (bana 1): Kean-Julien Rojer/Horia Tecau – André Göransson/Nathaniel Lammons.