Det blev en snabb sorti för Mikael Ymer i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Mikael Ymer kom in sent i Nordea Open och det blev tyvärr ett snabbt besök. På tisdagen åkte han ur tävlingen efter förlust mot 80-rankade finländaren Emil Ruusuvuori 6-1, 4-6, 3-6.
– Det känns så klart surt att jag inte fick till det i dag. Jag började stabilt, men han höjde sig i andra set och sen rann det iväg. Jag hann inte ändra så mycket innan matchen tog slut. Jag borde kanske försökt ta större chanser och satt mer press på honom i andra och tredje set, sa Mikael Ymer efteråt som närmast tävlar i Gstaad och därefter Kitzbühl innan US Open väntar.

Dagens svenska glädjeämne var dubbelparet Markus Eriksson och Filip Bergevi som vann i första omgången.
– Jag tyckte vi var bättre än dem i hela matchen. Vi har inte spelat ihop på länge så det var lite nervöst i början. Men vi visar bra moral och vänder. Det var riktigt goa dueller på slutet, säger Markus Eriksson.
– Det var nog nio år sedan jag spelade dubbel i Båstad så det här var kul. Jag tycker att vi spelade bättre och bättre ju längre matchen led. Jag tycker att jag servade bra och ”Mackan” rensade undan på nät. Det var nog nyckeln i dag, säger Filip Bergevi.

I morgon, onsdag, går andraseedade André Göransson – och Frederik Nielsen – in i dubbelturneringen. Det är första gången André är seedad i en ATP250-tävling.
– Det är lite ovant i ATP-sammanhang, men det är väl ett tecken på att man gjort bra ifrån sig. Det är jättekul att vara här. Den här platsen är som mitt andra hem utanför Höllviken. Båstad har betytt mycket för mig sedan jag var liten, med Kalle Anka Cup, SM och så när jag och Markus Eriksson fick vinna på bana 1 senast jag var här.

Se hela intervjun med André i spelaren här. 

Carl Söderlund och Elias Ymer är tyvärr utslagna i dubbelturneringen.