Mikael Ymer, Salk, är klar för andra omgången i Stockholm Open efter att ha vänt och vunnit mot 66-rankade Quentin Halys, Frankrike 5-7, 6-4, 6-3. Sverigeettan var dessutom i underläge 2-4 i andra set.
– Fantastiskt! Så kul att vinna på hemmaplan, man vill ju det så gärna. Det är speciellt med trycket här. Det är kompakt och väldigt högljutt, sa Mikael efteråt.

Det hade kunnat bli svenskmöte i nästa omgång, men då hade det krävts en jätteskräll av Leo Borg, KLTK, mot fjolårsvinnaren Tommy Paul. Och det var faktiskt inte så långt borta att det hade blivit så.
Precis som vid Leo Borgs ATP-debut i Stockholm Open förra året ställdes han alltså mot Tommy Paul. Den här gången var det en Leo som var mer förberedd och som stressade amerikanen.
– Det var lika otroligt att spela här nu som förra gången. Jag gjorde en bra match och fick med mig första set. Det här var en av mina bättre matcher i hela mitt liv. Jag är nöjd med min prestation, sa Leo Borg. 

Leo vann första set med 7-5 och vid ställningen 4-4 hade 577-rankade Borg breakboll mot 31:an i världen.
– Jag lyckades inte ta den. Jag stressar honom och det är små marginaler till att kanske vinna matchen, men han var bättre vid de viktiga tillfällena. 

Tommy Paul vann till slut matchen med 5-7, 6-4, 6-1 och får möta Mikael Ymer på torsdag.
Grigor Dimitrov, Bulgarien – som tidigare vunnit Stockholm Open – åkte ut mot tjecken Jiri Lehecka på tisdagseftermiddagen.

På onsdagskvällen spelar Elias Ymer, Salk, mot Oscar Otte, Tyskland och sista kvällsmatchen är Stefanos Tsitsipas, Grekland mot Maxime Cressy, USA.
Onsdagen inleds med Aslan Karatsev-Cameron Norrie, Storbritannien och Antoine Bellier, Schweiz-Denis Shapovalov, Kanada. I dubbelturneringen möter Filip Bergevi, Fair Play TK och Petros Tsitsipas, Grekland tjeckerna Roman Jebavy och Adam Pavlasek.