De svenska spelarna har åkt ut i huvudtävlingen i Drottningens Pris , men i bonuslottningen inför fredagen hittar vi Helsingborgs TK:s Anabelle Teikari som, när vi träffar henne, förbereder sig för kvartsfinal.
– Jag är nöjd med tävlingen så här långt, även om jag förstås velat vinna första matchen i huvudlottningen. Det känns ändå kul att vara kvar i tävlingen. Jag hoppas vinna igen och gå till semifinal. Det har varit jättekul att träffa kompisar och nya spelare och titta mycket på tennis när man inte spelar själv.

Kungens Kanna & Drottningens Pris är en Tennis Europe superkategori-tävling som är den högsta nivån för spelare upp till 14 år.
Anabelle vann sin första Tennis Europe-tävling i U12 2021. Första U14-titeln kom i Norrköping för ett par månader sedan. Hon var i final i Vänersborg och semifinal i Göteborg i år och ytterligare två semifinaler under fjolåret.
– Mitt spel har funkat riktigt bra. Jag har kommit långt i många tävlingar, speciellt i Tennis Europe. Det stärker mitt självförtroende och jag blir mer motiverad. Det blir roligare att spela.

Anabelle Teikari har matchat flitigt den senaste tiden. Kan det bli för mycket?
– Det kan bli lite mycket ibland, men just nu är det bara kul eftersom det gått bra i tävlingarna.

Hon var en av tre spelare – tillsammans med Rebecca Malmström, KLTK och Nathalie Mackay Westling, Salk – som åkte till Polen för Winter Cups nyligen. Även om det inte blev finalspel är hon en erfarenhet rikare.
– Det var en häftig upplevelse! Det var roligt att åka iväg som ett lag. Att hänga med de andra spelarna, dela rum, träna tillsammans och heja på varandra.

Målet med 2023 är att spela många tävlingar – och att vinna…
– Jag ser fram emot att tävla mer och vinna ytterligare någon Tennis Europe-tävling. Det hade varit roligt att vinna en ITF-tävling, för det har jag inte gjort ännu. Jag ser också mycket fram emot SM, både inne och ute.

Just det… vad är favoritunderlaget egentligen?
– Alltså, jag gillar att spela på hard court. Jag tycker det är roligare och det är kanske för att det gått bättre för mig på det underlaget. Jag gillar ju gruset också för det är roligt att spela utomhus.