Två svenskor är klara för andra omgången i Nordea Open i Båstad: Rebecca Peterson och Caijsa Hennemann. Båda spelar inför hemmapubliken på centercourten i Båstad på onsdagen. 

Fanny Östlund var först ut på centercourten på tisdagen. 24-åringen från Uppsala tog matchen mot andraseedade Anna Kalinskaya till tre set men föll med 2-6, 6-2, 4-6.
– Just nu är jag väldigt knäckt efter förlusten. Men jag kom in mer och mer i matchen och lyckades störa hennes rytm lite. Det är kul att man kan hänga med i tempot på den här nivån mot en så meriterad spelare.  

I dagens tredje match på centercourten var det dags för Mirjam Björklund som på förhand var osäker på sin status. Hon fick en tuff start mot spanjorskan Aliona Bolsova och föll med 2-6 i första set. Mirjam hade 2-0 i andra set och ett hopp tändes. Spanjorskan vände dock och vann även andra set med 6-2.
– Jag har inte kommit upp i min nivå på grund av en skada de senaste veckorna. Jag var inte riktigt förberedd och även om jag hade 2-0 i andra set så kände jag inte att jag var på gång. Jag ville ge det en chans nu när jag kom in av egen kraft också. Nu kommer det bli rehab och mycket fysträning, säger Mirjam.

Mirjam Björklund är dock var i tävlingen. Senare på tisdagen vann hon tillsammans med Leonie Kung, Schweiz mot svenskparet Vanessa Ersöz och Fanny Östlund 7-5, 6-2.

Sverigeettan Rebecca Peterson var också tillbaka på gruset i Båstad. Efter 7-6 i första set visade hon klassen i andra som hon vann med 6-1.
– Det kändes väldigt kul, tack alla som kom och stöttade mig. Det betyder väldigt mycket. 

Rebecca Peterson inledde matchen med ett serveess och serven var ett vapen i den här matchen.
– Jag kände att serven fungerade bra, den räddade mig många gånger under första set. Där fokuserade jag annars på fel saker, men jag är glad att jag lyckades spela andra set på mina villkor.

Rebecca Peterson möter ännu en spanjorska på centercourten på onsdagen. Då är det 83-rankade Lara Arruabarrena som väntar på andra sidan nät.
– Det blir tufft. Detta är hennes bästa underlag, så det blir en utmaning. Det blir en bra match, säger den 60-rankade svenskan.

Hon spelar också sista matchen på centercourten när hon och Mayar Sherif, Egypten möter Kateryna Kozlova, Ukraina och Katie Volynets, USA. 

Caijsa Hennemann går in för hennes största match i karriären när hon möter fjärdeseedade Claire Liu från USA. Den matchen spelas som tredje match på centercourten. Caijsa vann spelade sin match redan på måndagen då hon slog kompisen Vanessa Ersöz i första omgången.

Cornelia Lister var sist ut på centercourten. Cornelia spelar med Erin Routliffe och var inne i andra set mot Olga Govortsova, Belarus och Natalia Vikhlyantseva när regnet och blåsten tilltog. Det var vid 19-tiden oklart när matchen skulle återupptas. 

Till Nordea Opens hemsida