De svenska toppspelarna kliver in i WTA125-tävlingen Nordea Open i Båstad på tisdagen. Då får publiken se bland andra Rebecca Peterson och Mirjam Björklund. 

På måndagen startade Nordea Open med Kajsa Rinaldo Persson och Lisa Zaar (båda wild card) i singel och Rebecca Peterson i dubbel. 102-rankade Lauren Davis blev för tufft motstånd för Kajsa, där merikanskan vann med 6-2, 6-1. I matchen efter på centercourten föll Lisa Zaar, Enskede LTK, mot Elina Avanesyan 1-6, 2-6.

Rebecca Peterson.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Samtidigt laddade övriga svenskor på nedre banorna inför deras öppningsmatcher på tisdagen. Sverigeettan Rebecca Peterson, Salk, är 96:a på WTA-rankingen och möter 348-rankade Malene Helgo från Norge.
– Det känns kul att vara tillbaka på gruset. Jag har inte tävlat så mycket de senaste veckorna på grund av en skada i foten som jag fick i Paris där jag nästan drog av ligamentet på högerfoten. Jag är glad att vara i Båstad och ser fram emot veckan. Det är ännu inte optimalt situation men jag har valt att jobba på de saker jag kan jobba på och utnyttja situationen att bli bättre på andra plan somjag annarsinte valt att bli bättre på, säger fjärdeseedade Rebecca och tillägger:
– Det kommer bli en bra vecka och hoppas att många tar sig tid att komma dit och stötta oss.

Rebecca  inledde Nordea Open redan på måndagen med seger i dubbel. Svenskan är vidare tillsammans med Misaki Doi efter 6–2, 6–4 mot Gumulya/Hsieh. 

Mirjam Björklund.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BildbyrånMirjam Björklund, Salk – 125:a på rankingen och som nådde huvudtävlingen i Franska Öppna – ser mycket fram emot tävlingen. Hon möter 108-rankade Misaki Doi från Japan i första omgången.
– Det är en duktig tjej, vänsterhänt och med 30 som karriiärshögsta. Jag har mött henne en gång tidigare. Jag går in med självförtroende och ska försöka utnyttja fördelen med med hemmapublik.

Mirjam Björklund tränade med Rebecca Peterson på söndagen och i dag med Caijsa Hennemann.
– Det är väldigt roligt för vi får inte så ofta möjligheten att träna. För mig är det lite annorlunda i år eftersom jag kommer från gräset, men jag har fått några pass på gruset och jag trivs ju här så jag njuter. 

Caijsa Hennemann.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / Bildbyrån

Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK (388 på WTA:s ranking) har fått wild card och möter 194-rankade Renata Zarazua från Mexiko.
– Hon spelade i Ystad för två veckor sedan så jag har sett henne spela. För egen del är det så klart lite pirrigt, men jag är väldigt taggad. Jag känner mig redo och längtar efter att gå in på centercourten. 

Den fjärde svenskan på tisdagen är Jacqueline Cabaj Awad, Elfsborg Tennis (481 på WTA) som också fått ett wild card, hon möter 112-rankade Viktoriya Tomova från Bulgarien.