Nellie Taraba Wallberg och Linea Bajraliu i Nordea Open på tisdagen. Foto: Niclas Jönsson / Bildbyrån

Nellie Taraba Wallberg, Caijsa Hennemann och Mirjam Björklund föll i sina singelmatcher på centercourten i Nordea Open på tisdagen. Däremot blev det vinst för Nellie i par med Linea Bajraliu i dubbelturneringen.

Caijsa Hennemann, KLTK, föll mot Diane Parry 1-6, 7-6(6), 6-4 och var nära att slå ut den förstaseedade fransyskan.
– Jag vet att jag har ett väldigt bra spel i mig och jag gick in med självförtroende, jag gick för vinst. Det var nära, men inte tillräckligt och just nu svider det men det var en bra match, sa Caijsa som var tårfylld efteråt.
– Det betyder så mycket att spela här, jag njuter verkligen av varje sekund. Jag får gåshud under matchen titt som tätt att få vara här. Det är utan tvekan den roligaste och bästa tävlingen på året. 

Först ut på centercourten var dock Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK som mötte andraseedade Jaqueline Cristian. Rumänskan vann till slut med 6-2, 6-2. Hör vad Nellie sa efter matchen i klippet här:

Sist ut bland svenskorna var Mirjam Björklund som letar tävlingsformen. Hon föll mot Darja Semenistaja, Lettland, 4-6, 2-6.
– Det var väldigt roligt att komma tillbaka och jag vill tacka alla som kom och stöttade. Jag känner mig extremt matchovan så jag uppskattar väldigt att jag fick ett wild card här nu när jag ska börja spela fler tävlingar igen, sa Mirjam i klippet:

På tisdagseftermiddagen väntade svenskdubbel på bana 1 där Linea Bajraliu, Helsingborgs TK och Nellie Taraba Wallberg vann sin allra första dubbelmatch på WTA-nivå. De slog tyskan Tamara Korpatsch och indiskan Prarthana Thombare med 6-1, 6-4.
– Vi spelade väldigt bra och visade ingen respekt utan körde på och så vann vi, säger Linea Bajraliu. Hör med i klippet här: 

På onsdagen spelar Caijsa Hennemann, KLTK och Lisa Zaar, Enskede LTK första omgången i dubbeln. De möter amerikanskorna Carmen och Ivana Corley.