Damveckan i Båstad är över och herrveckan startar med kval på söndagen. Där har Karl Friberg och Leo Borg fått wild card.
– Det ska bli jätteroligt. Jag är otroligt taggad. Det är alltid en bra känsla att komma till Båstad. Jag ska göra mitt bästa och gå ut och ha kul, jag kommer lära mig mycket på detta, säger Leo Borg.

Karl Friberg har fått en tuff lottning och möter 63-rankade italienaren Fabio Fognini i första kvalomgången. Även Leo får en svår nöt att knäcka i form av 105-rankade schweizaren Marc-Andrea Huesler.

 

Elias Ymer har fått ett wild card till huvudtävlingen där han ställs mot 61-rankade Daniel Altmaier från Tyskland i första omgången.
I dubbelturneringen spelar André Göransson med Ben McLachlan, Japan och Filip Bergevi med förre världsettan i dubbel Łukasz Kubot. Leo Borg och Elias Ymer är det tredje svenska dubbelparet.

Årets Nordea Open på herrsidan har det starkaste startfältet någonsin. Casper Ruud är förstaseedad, Andrey Rublev andraseedad, Diego Schwartzman tredjeseedad och Roberto Bautista Agut fjärdeseedad. I startfältet finns även bland andra Dominic Thiem, Holger Rune, Pablo Carreno Busta och Stan Wawrinka. De två senare möts i första omgången.

I damtävlingen segrade sydkoreanskan Su Jang. Rebecca Peterson vann dubbelturneringen som vi rapporterat om tidigare.